ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καλαμπόκης για Ευρωλίγκα-FIBA: «Πάλι καλά που ήρθαν τα πράγματα έτσι»

Καλαμπόκης για Ευρωλίγκα-FIBA: «Πάλι καλά που ήρθαν τα πράγματα έτσι»

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Γιάννης Καλαμπόκης σε συνέντευξή του στην “Έρα Σπορ 101,8”…

Για την διαμάχη Ευρωλίγκας-FIBA: “Θα μπορούσα να πω ότι πάλι καλά που ήρθαν τα πράγματα έτσι, ώστε να καταλάβουν όλοι την αναγκαιότητα των παικτών. Αν δεν υπήρχαν οι παίκτες δεν θα υπήρχαν όλα αυτά. Έτσι, όλοι έχουν στραφεί και σκέφτονται την υγεία των παικτών και υπάρχει ενδιαφέρον. Όσον αφορά τον ΠΣΑΚ έχουν υπάρξει ανακοινώσεις. Εδώ και καιρό ψάχναμε τρόπο να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Δεν είχαμε κάνει κάτι σε πρώτη φάση γιατί επεξεργαζόμαστε όλο αυτό. Μόλις έβγαλε ο σύνδεσμος της Ισπανίας ανακοίνωση τον στηρίξαμε και βγάλαμε ανακοίνωση και μάλιστα πριν λίγες μέρες βγάλαμε ακόμα μία και τονίζουμε πως είμαστε ακόμα πιο ενεργεί για να επικοινωνήσουμε αυτή την αντίθεση.

Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό όργανο (GIBA), που είναι ανενεργό, όμως με πρωτοβουλίες δικές μας προσπαθούμε ήδη να επικοινωνήσουμε με τα όργανα αυτά και τις ενώσεις των παικτών των άλλων χωρών. Είναι διαφορετικό να υπάρξουν 4-5 χώρες μεμονωμένα, από το να βγαίνει ο ΠΣΑΚ, ο ΠΣΑΚ της Ισπανίας και να εκφράζει θέση. Οι λόγοι που το κάνουμε αυτό είναι προφανείς. Όλο αυτό που στήνεται γύρω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ προσφέρει ανταγωνισμό και καλά συμβόλαια. Δεν ξέρω αν γι αυτό παίζει ρόλο η τάση φυγής προς την Κίνα και άλλες χώρες. Το μεγαλύτερο ιδεώδες για κάθε παίκτη είναι να εκπροσωπεί τη χώρα του. Δεν πρέπει να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο το πώς θα έχεις ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο. Πρέπει να το σκέφτεσαι, αλλά να μην είναι εις βάρος της εθνικής ομάδας της χώρας σου”.

Για τις ενέργειες του ΠΣΑΚ: “Έχουμε στείλει κάποια μέηλ. Αυτό έγινε αυτές τις μέρες και τώρα υπολειτουργούν όλοι. Δεν θα έχουμε πρόβλημα σε αυτό όμως. Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε διάθεση. Το ερώτημα είναι πόσες χώρες θα μπορέσουν να μπουν σε όλο αυτό. Οι παίκτες της Τουρκίας για παράδειγμα. Θα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση πιστεύω, δίχως να αλλάξει κάτι άμεσα, αλλά νομίζω είναι σημαντικό να ακουστεί η γνώμη του παίκτη. Είναι το πιο σημαντικό. Θεωρώ δύσκολο να αλλάξουν τα προγράμματα. Ενδεχομένως να γίνει σε έναν χρόνο. Θα είναι ένα κέρδος κι αυτό”.

Για την άποψη του Αμερικάνου Μάικ Τζέιμς: “Προφανώς δείχνει μια τάση η άποψη του Τζέιμς. Είναι αλλιώς να έχεις ένα τσάρτερ και αλλιώς να ξυπνάς πρωί πρωί και να αλλάζεις 2 αεροπλάνα. Φυσικά και παίζει ρόλο. Αν συνυπολογίσουμε όμως και όσα είπατε, δεν νομίζω να υπάρχει και δίλημμα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον προορισμό… ελληνικές ομάδες: “Είναι αφετηρία πλέον. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έτσι είναι η κατάσταση. Είναι γενικότερη η κατάσταση στη χώρα. Από αυτή την κατάσταση υπάρχουν και θετικά. Υπάρχουν προπονητές που κάνουν πιο αξιόλογο το άθλημα. Το σημαντικό είναι πόσο θα μείνουμε στην κατάσταση αυτή και τι άλλους τρόπους θα βρούμε για να το εξελίξουμε και να το βελτιώσουμε. Αυτά είναι θέματα που συζητάμε κατά καιρούς. Είναι δύσκολο επίσης που δεν υπάρχει και μια σταθερή πολιτική κατάσταση. Είναι συνολικότερο το θέμα. Δεν μπορεί να απαντηθεί με μία πρόταση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.