ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

NBA: Ο τζόγος στοίχισε την καριέρα του Αρίνα- «Προσπαθούν να σου πάρουν την ψυχή, όχι τα χρήματα»

NBA: Ο τζόγος στοίχισε την καριέρα του Αρίνα- «Προσπαθούν να σου πάρουν την ψυχή, όχι τα χρήματα»

Ο Ζίλμπερτ Αρίνας μίλησε για το περιστατικό που ουσιαστικά έδωσε τέλος στην καριέρα του, ενώ αποκάλυψε πως πολλοί παίκτες του ΝΒΑ παίζουν χαρτιά στα ταξίδια και μάλιστα με πολύ χρήμα!

Ο άλλοτε αστέρας των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς είδε την καριέρα του να καταρρέει μετά από ένα σπάνιο περιστατικό.

Εκείνος και ο τότε συμπαίκτης του, Τζαβάρις Κρίτεντον, μετά από ένα μεγάλο ποντάρισμα στα χαρτιά, έβγαλαν όπλο ο ένας στον άλλο, μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας!

Η τιμωρία φυσικά δεν άργησε (50 αγώνες), με τον Κρίτεντον να βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην φυλακή για άλλες παράνομες δραστηριότητες και αναμένεται να απελευθερωθεί το 2036!

Ο Αρίνας έχασε εκατομμύρια δολάρια (μόνο από το συμβόλαιο με την Adidas έχασε 40 εκατ.), ενώ είδε την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα και να σταματάει το 2013, στα 31 του μόλις χρόνια

Ο τρεις φορές All Star έσπασε την σιωπή του και μίλησε σε Μέσο της χώρας του για το ”τέρας” που λέγεται τζόγος και πώς οι παίκτες του ΝΒΑ συντηρούν αυτή την μάστιγα.

«Το παιχνίδι είναι στο γήπεδο του μπάσκετ, στις προπονήσεις. Έχω ακούσει ότι οι Κέβιν Γκαρνέτ, Ρέι Άλεν και Πολ Πίρς όταν έπαιζαν χαρτιά πόνταραν ολόκληρες Ρολς Ρόις. Δεν μιλάμε για διασκέδαση. Αυτοί οι τύποι προσπαθούν να σε καταστρέψουν. Είναι σαν να βάζεις στο ίδιο τραπέζι τον Τάιγκερ Γουντς, τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Φλόιντ Μέιγουεδερ. Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά. Έχουν λεφτά. Προσπαθούν απλά να σε γαμ$%@. Προσπαθούν να σε πληγώσουν. Εκείνη και μόνο την στιγμή, σου παίρνουν την ψυχή.

Ήμουν ανταγωνιστικός. Αυτή ήταν η φύση μου. Θα ποντάρω για οτιδήποτε. Ποιος θα βάλει τα περισσότερα σουτ από το κέντρο, 5.000 δολάρια, πέντε σουτ. Όλα στον αθλητή έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση. Αν δεν έχεις, λέει πολλά. Αν είσαι διεκδικητής, δεν κοιτάς πίσω. Αν κάνεις πίσω, δείχνει αδυναμία σε εσένα και τους συμπαίκτες σου. Δεν μπορείς να μου πεις ότι βάζω 60 απέναντι στον Κόμπι αλλά θα κάνω πίσω σε έναν διαγωνισμό σουτ απέναντι στον ΝτεΣόν Στίβενσον. Θα παίξω στοίχημα με το ένα χέρι, ακόμα και για 20.000 δολάρια. Δέχομαι όλα τα στοιχήματα».

Στη συνέχεια, ο Αρίνας πήγε τον χρόνο πίσω και περιέγραψε το περιστατικό στα αποδυτήρια της ομάδας και την παρτίδα που στάθηκε αφορμή.

«Όλα ξεκίνησαν σε μία παρτίδα με εμάς τους δύο και τον Τζαβέιλ ΜακΓκί. Ο Τζαβάρις είχε χάλια φύλλο και ζήτησε να πάρει πέντε καινούργια. Ο ΜακΓκί φαινόταν πως ήταν πολύ δυνατός. Εγώ πήγα πάσω, αφήνοντας ανοιχτά τα φύλλα μου. Ο Τζαβάρις ήταν εκνευρισμένος και έξω από το αεροπλάνο απειλούσε τον ΜακΓκί ότι θα του βάλει φωτιά στο αμάξι με αυτόν μέσα. Και είπε σε μένα πως θα με πυροβολήσει.

Δύο μέρες μετά, πήγα στην προπόνηση με 4 όπλα. Το έκανα για πλάκα. Αν ήταν να με πυροβολήσει, ας το έκανε με δικά μου όπλα. Όμως, ο Τζαβάρις είχε φέρει ήδη το δικό του, γεμάτο και στραμένο προς το μέρος μου. Δεν φοβήθηκα, είχα ζήσει χειρότερα στην γειτονιά μου. Οι πάντες πάγωσαν.

Δεν είχε να κάνει με τα χρέη. Είχε να κάνει με όσα είπε. Είμαι χαρούμενος. Κέρδισα. Δεν ήμουν εγώ ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρίνας θυμάται την πρώτη του παρτίδα με συμπαίκτες του, όταν ακόμα ήταν rookie. «Μπήκα στο παιχνίδι μόνο και μόνο για να χάσω. Δεν με ενδιέφερε. Όμως, κέρδισα 700 δολάρια. Ήταν πολλά για μένα. Με ανάγκασαν να κεράσω πίτσες στο Τορόντο. Κανείς δεν έφαγε ούτε ένα κόμματι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.