ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νταμπίζας για μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού: «Επιλογή μας που δεν έχει έρθει ο σέντερ φορ στον ΠΑΟ» (φωτό)

Νταμπίζας για μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού: «Επιλογή μας που δεν έχει έρθει ο σέντερ φορ στον ΠΑΟ» (φωτό)

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού.

Ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων μίλησε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε πως είναι επιλογή του να μην αποκτηθεί ακόμα ο βασικός σέντερ φορ και αποκάλυψε ότι συνομιλεί με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Αρχικά, ο Νίκος Νταμπίζας τόνισε: “Να απολογηθώ πρώτα απ’ ολα για την καθυστέρηση. Ήθελα ο κόσμος να έχει μια ενημέρωση για το πως κινηθήκαμε το σκεπτικό, ποια είναι η κατάσταση και πως θα πορευτούμε. Είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει τον τρόπο που κινούμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οπότε αποφασίσαμε να μιλήσουμε και πάλι. Είμαστε εδώ για να επικοινωνήσουμε τι έχουν να πουν τα παιδιά και εμείς”.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για το σκεπτικό για τους πέντε που αποκτήθηκαν: “Με βάση τη συγκεκριμένη ιδιάζουσα κατάσταση που επικρατεί στις μεταγραφές παιδιά που καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Να μπορέσεις να έχεις αγωνιστικά κάποια στοιχεία δεν φτάνουν από μόνα τους για να έχεις μια ένταξη σωστή από μόνη τους. Αυτά τα παιδιά που βρίσκονταν εδώ πληρούν τις προϋποθέσεις και των ψυχικών χαρισμάτων. Έχουν εμπειρίες από το εξωτερικό, κρίναμε ότι βάση των συνθηκών είναι εδώ για να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του και σε βάθος χρόνου. Ο Ηλίας ήταν μια επιλογή που λόγω και της παρουσίας μου στο αγγλικό ποδόσφαιρο ξέρω πως ένα παιδί που φεύγει 16 ετών για να κυνηγήσεις το όνειρο σου τεράστιο ρίσκο αλλά δείχνει και πράγματα. Και πάμε στα αγωνιστικά που έχει όλα τα στοιχεία για να αποτελέσει καλή λύση και να συναγωνιστεί με τον Ινσούα. Θα χρειαστεί χρόνο, έχει τα στοιχεία να υποστηρίξει το πλάνο. Ο Καμπετσής επίσης έχει παίξει στο εξωτερικό, έχει περάσει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, μια υπόθεση που μας απασχολούσε καιρό για τους δικούς μας λόγους επιλέξαμε να μη γίνει η ένταξη του σε πρώιμο στάδιο. Όταν βλέπεις κάπως πιο μακριά μπορεί να χάσεις, μπορεί να κερδίσεις και εμείς επιλέξαμε να τον εντάξουμε λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. ‘Εκανε μια αναφορά για τα σόσιαλ μίντια μην κρυβόμαστε κάτω από το χαλάκι. Θα είναι υποκριτικό για όλους μας πίσω από τις άκρες ενός πρηκτρολογίου να καταδικάζουμε συμπεριφορές ενός παιδιού που δεδομένα ήταν λάθος.

Δεν μπορούμε να στιγματίσουμε παιδιά που στην παιδική ηλικία έκαναν ότι κάναμε όλοι μας. Τα σόσιαλ μίντια μας εκθέτουν και πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι πως όταν ο Αργύρης κλήθηκε να επιλέξει αρνήθηκε την πρόταση της τότε ομάδας του και πήγε στο εξωτερικό. Αυτό σαν μια αναφορά δική μου. Είναι αποδεκτό ότι δεν μπορείς να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία και το έθεσε σωστά. Δεν τιμάμε το συμβόλαιο μας μόνο παίζοντας για την ομάδα μας αλλά και τον αντίπαλο. Ο Παντελάκης είναι ένα παιδί με πολλές συμμετοχές και εμείς είχαμε τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε παιδιά με τόσες συμμετοχές. Ο Νώντας έστω στην Β’ Εθνική είχε γεμάτες συμμετοχές και θέλαμε μια μίξη με παιδιά που έχουν παραστάσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν κάνει καριέρα ξεκινώντας από τέτοια κατηγορία. Ο Νώντας έχει περάσει απ’ αυτό το στάδιο. Έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ήταν και ένας λόγος που τον πήραμε. Ο Πούγγουρας ισχύει το ίδιο που ισχύει και για τον Παντελάκη καθώς παιρνώντας από τα τμήματα του ΠΑΟΚ είχε καλή παρουσία στις ομάδες που αγωνίστηκε.

Πάντα σε μια διαπραγμάτευση μπορείς να έχεις έναν παίκτη ελεύθερο ή δανεικό. Έχει την εμπειρία του εξωτερικού επίσης και έχει και τον χαρακτήρα να υπηρετήσει το πλάνο που είχαμε θέσει. Ο Βέργος έχει επίσης την προύπηρεσία από ομάδες τις Ισπανίας και ισχύει το ίδιο. Θελήσαμε να μπούμε στην διαδικασία να τον εντάξουμε ως περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού και δεν βλέπουμε το τώρα αλλά και το μετά. Τράβηξε περισσότερο αλλά μετράμε τα μακροπρόθεσμα οφέλη και λιγότερο τα πρόσκαιρα. Και τα χαρακτηριστικά του και το βάρος που έχουν θα μπορέσει να το διαχειριστεί και ήταν τεράστια επιθυμία και του ίδιου να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό”

Για την απόκτηση του φορ και τον Κόντε: “Εάν μπούμε στην διαδικασία να μπούμε σε ονόματα δεν είναι καλό. Υπάρχουν καλοί και κακοί, εμείς ψάχνουμε τον κατάλληλο. Είναι διαρκής και συνεχόμενη διαδικασία αλλά έγκειται πάντα στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Το οικονομικό είναι ένα κομμάτι που μπορεί να διαφοροποιηθεί. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε τις οικονομικές παραμέτρους και τις αγωνιστικές. Να μην ξεχνάει ο κόσμος γιατί υπάρχει κριτική γιατί δεν έχουμε πάρει τον επιθετικό που θέλουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος πως αν πάμε να πάρουμε έναν παίκτη και έχει το τετραπλάσιο μπάτζετ ακόμα και αν είναι εφικτό μπορεί να φέρει προβλήματα στα αποδυτήρια. Είναι επιλογή μας που δεν έχει έρθει ο βασικός στόχος στη θέση του σέντερ φορ. Είναι μια θέση δεν θα είναι αρνητικά στο τελικό στάδιο. Δεν μας λείπει ο βασικός κορμός για να έχουμε προβλήματα χημείας. Όλα αυτά τα επιχειρήματα μπορεί να είναι κατανοητά αλλά να καταλάβει ο κόσμος γιατί λειτουργούμε έτσι. Σίγουρα υπάρχουν επιλογές και κάθε μέρα νέες προϋποθέσεις”.

Για το γεγονός πως όλοι έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαιο: “Δεν μπαίνουν μέσα για να μπορέσουν να βγάλουν τη χρονιά, βλέπουμε λίγο πιο μακριά. Προσπαθούμε να έχουμε αυτή την αρνητικότητα που επικρατεί όσον αφορά την προσέγγιση να το κάνουμε θετικό για το μέλλον και παραπέρα. Και μέσα από την ακαδημία να βγουν νέα παιδια”.

Για το αν παραμένει ως φιλοσοφία ότι δεν θα πάρει δανεικούς: “Πάντα πρέπει να εξετάσεις τις παραμέτρους των αναγκών που έχεις σαν ομάδα. Αν υπάρχει μια περίπτωση λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην άλλη ομάδα και δεν μπορεί να φύγει κάποιος δανεικός είναι μια ευελιξία. Ως φιλοσοφία πρέπει να είσαι σαφώς με συγκεκριμένες αρχές αλλά ποτέ δογματικός. Εμείς πιθανόν αν προκύψει κάποια καλή περίπτωση για μια θέση θα την εξετάσουμε”.

Για το ότι αποκτήθηκαν τρεις παίκτες από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: “Καλώς ή κακώς αν είμαστε ρεαλιστές θα πρέπει να μας απασχολήσει παρελθοντικά. Σας το είχαμε πει και την τελευταία φορά ότι το 2013-14 είχαμε έναν μεγάλο αριθμό παικτών από την ακαδημία στο ρόστερ της τότε ομάδας. Αν πάμε και στην άλλη πλευρά καλώς ή κακώς και ο Ολυμπιακός είχε τις εγκαταστάσεις και τη δυνατότητα να έχει κάποιους καλύτερους παίκτες και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες ώστε τα παιδιά να είναι εδώ. Υπήρξαν περιπτώσεις που προσωπικά είχε χειριστεί παικτών που σε κάποια φάση επέλεξαν το οικονομικό όταν ήταν να πάρουν μια απόφαση. Το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό των εγκαταστάσεων το οποίο είναι και ο νούμερο ένα παράγοντας για την εξέλιξη των παιδιών. Με την Παιανία έχουν γίνει κάπως καλύτερα τα πράγματα”.

Για τα ψυχικά αποθέματα και αν είναι βάρος το -6: “Ναι το οφείλουμε αυτό και θα το πετύχουμε. Όταν γνωρίζεις από την αρχή την κατάσταση. Έχουμε μια ομάδα που ο μέσος όρος ηλικίας είναι 22-23 ετών και πρέπει τα παιδιά με μεγαλύτερες παραστάσεις να βγουν μπροστά αλλά θεωρώ πως και οι μικροί θα μπορέσουν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα προκύψουν. Και την επιτυχία και την αποτυχία. Τις δύσκολες καταστάσεις και τις καλές. Θα είναι δύσκολα, αυτός είναι ένας ρεαλισμός”

Για τις διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του: “Αυτό που λείπει είναι η ενότητα στον κόσμο και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εκείνη η προσπάθεια είχε όλους τους μετόχους μαζί, την διοίκηση, τον κόσμο, την κερκίδα. Δεν υπήρχε η αμφισβήτηση, τα πως και οι κρίσεις που ήταν θεμιτές και λογικές. Αν είναι ένα πεδίο προβληματισμού είναι αυτό και οφείλουμε με την απόδοση μας να περάσουμε ένα μήνυμα πως για αυτή την ομάδα αξίζει να βάλουμε πλάτη. Τα υπόλοιπα με διαφορετικά μεγέθη είναι τα ίδια”.

Για το ΟΑΚΑ: “Μπορεί να το δει κανείς από διαφορετική οπτική γωνία. Αν το δει από την ένταση που επικρατεί και πως θα μπορεί αυτή να είναι λιγότερη τότε βολεύει το ΟΑΚΑ. Βέβαια αν το δεις από το πως είναι να αγωνίζεσαι στην Λεωφόρο και τι σου δίνει αυτή η έδρα είναι διαφορετικό. Το πως θα δημιουργηθούν οι συνθήκες”.

Για τον Πιεμπονγκσάντ και πλάνο που ακολουθεί: “Σαφώς υπάρχει μια επικοινωνία αλλά όσο δεν υπάρχουν οι υπογραφές πρέπει να είσαι σε μια βάση επικοινωνίας και να μην χάσεις χρόνο αλλά και να είσαι συνεπής. Όταν είναι να αγοράσεις ένα σπίτι δεν μπορείς να υποδεικνύεις τα υλικά που θα μπουν στο σπίτι. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που το υλοποιούμε με την παρούσα διοίκηση και έχουμε μπροστά μας και την αλλαγή ιδιοκτησίας. Αν είχαμε μείνει εκεί θα είχαμε μείνει η ίδια ομάδα. Υπάρχει επικοινωνία, ένα συγκεκριμένο πλάνο αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση και με βάση τους περιορισμούς. Μην δίνουμε μεγάλη βάση στα 100, στα 200, στα 300 ή 400.000 που μπορεί να είναι η διαφορά για κάτι. Όταν δεν έχει ολοκληρωθεί κάτι δεν έχει τελική μορφή. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό τμήμα, στο αγωνιστικό υπάρχει η επικοινωνία του τεχνικού διευθυντή, σε επίπεδο διοικήσεων υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη επικοινωνία. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση αλλα θέλω να γίνομαι κατανοητός”.

Για το τι τον έπεισε να έρθει στον Παναθηναϊκό: “Έγινε μια ειλικρινή κουβέντα με τον κ. Αλαφούζο. Αναλύσαμε τα δεδομένα, πως μπορεί να υλοποιηθεί. Δεν θέλει πολλά πράγματα. Όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία υλοποίησης πρότζεκτ πρέπει να κάνεις μια ανάλυση. Τα πράγματα που έπρεπε να πάρουν σάρκα και οστά ήταν συγκεκριμένα. Ευθύς εξαρχής το πρώτο ζήτημα ήταν το οικονομικό. Όταν μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που είναι βιώσιμος η συνέπεια εξυπακούεται. Όταν υπάρχουν πολλά παρελθοντικά που έχουν συσσωρεύσει πρέπει να μπεις σε ένα πλάνο. Όλα τα υπόλοιπα λες αν μπορείς να τα διαχειριστείς η όχι το αποφασίζεις εσύ. Αυτό το πλάνο πρέπει να έχει σταθερές και να μην διαφοροποιηθεί ακόμα και αν μπουν περισσότερα χρήματα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες αλλά γενικότερα”.

Για το πότε θα τελειώσει η μεταγραφή του φορ: “Το πότε θα επιλέξουμε να γίνει η μεταγραφή αν κρίνουμε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή μπορεί και το βράδυ. Αν υπάρχει προοπτική ευέλικτοι και σε αυτό το κομμάτι. Δεν μπορείς να το περάσεις σε συγκεκριμένο τρόπο αλλά και να το περάσεις. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να το επιλέξουμε αλλά είναι και κάποιες περιπτώσεις που μπορούμε να τις διαχειριστούμε καλύτερα, το τάιμινγκ είναι σημαντικό. Όλη η χρονιά είναι σημαντικότερη από τις τρεις εβδομάδες”.

Για την απόρριψη της πρότασης για τον Ινσούα και αν υπήρξαν επιπλέον προτάσεις: “Για τον Ινσούα ήταν ξεκάθαρο. Η φιλοσοφία μας ήταν πως μόνο αν αναγκαστούμε να χάσουμε τον ποδοσφαιριστή και δείχνει ξεκάθαρα ότι το οικονομικό όφελος ήταν υψηλό. Δείξαμε με την στάση μας και πείσαμε τον ποδοσφαιριστή πως δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης γιατί δεν είχαμε την πολυτέλεια να αφήσουμε. Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις σε φιλολογικό επίπεδο”.

Οι δηλώσεις των παικτών

Να πάρει θέση στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με αναρτήσεις που είχε κάνει κατά του Παναθηναϊκού πριν από χρόνια θέλησε ο Αργύρης Καμπετσής στην παρουσίασή αυτού και των άλλων τεσσάρων νέων παικτών της ΠΑΕ. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο πως είμαι εδώ για τον Παναθηναϊκό, και θα σεβαστώ τον κόσμο του, το συμβόλαιό μου και τους αντιπάλους κάτι που δεν έκανα στην παιδική μου ηλικία», ανέφερε μεταξύ άλλω

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των πέντε νέων παικτών του Παναθηναϊκού:

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την χρονιά που έρχεται. Σίγουρα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η μετακίνησή μου στο εξωτερικό, έχω πάρει πολλά μαθήματα και πιστεύω πως είμαι πολύ έτοιμος να δώσω το 100% για τον Παναθηναϊκό».

Αργύρης Καμπετσής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δώνη και Νταμπίζα. Θέλω προτού κλείσω να πω ότι έχει γίνει ένας ντόρος στα σόσιαλ. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο πως είμαι εδώ για τον Παναθηναϊκό, και θα σεβαστώ τον κόσμο του, το συμβόλαιό μου και τους αντιπάλους κάτι που δεν έκανα στην παιδική μου ηλικία. Μάζεψα αρκετά και από τα παιχνίδια και από τις προπονήσεις στην Γερμανία. Ήταν ένα καλό βήμα, τώρα όμως είμαι εδώ. Η πρώτη θέση είναι σέντερ φορ και σαν δεύτερη θέση έχω σαν πίσω από τον επιθετικό αλλά μπορώ να παίξω και στα άκρα. Με υποδέχθηκαν πολύ καλά όλοι και έπεται συνέχεια. Έκανα κανονικά προετοιμασία με την παλιά μου ομάδα και είμαι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσω».

Νώντας: Παντελάκης:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και θέλω να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύθηκαν και είμαι εδώ».

Αχιλλέας Πούγγουρας:

«Το ότι βρίσκομαι εδώ με χαροποιεί. Δεν το σκέφτηκα καν. Είναι ένα βήμα παραπάνω για εμένα και θα κάνω ότι μπορώ για να δείξω στους ανθρώπους που με διάλεξαν ότι έκαναν το σωστό. Αυτή η ομάδα την νιώθω πλέον ότι είναι σπίτι μου Είναι κάτι διαφορετικό. Οι περισσότεροι έχουν παίξει κάποια στιγμή στην καριέρα τους. Μέρα με την μέρα παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι».

Νίκος Βέργος:

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας που με επέλεξαν και είμαι έτοιμος για την νέα πρόκληση που έχω στην καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Από την στιγμή που είμαι εδώ είμαι έτοιμος για όσα συναντήσω με την νέα μου ομάδα, τις προκλήσεις που θα έρθουν στο μέλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.