«Ξεσπά» η Κ.Στεφανίδη: «Η ΔΟΕ ζητά να κάνουμε το εμβόλιο – Αν δίνει ανοσία τρεις μήνες, δεν έχει νόημα»

«Ξεσπά» η Κ.Στεφανίδη: «Η ΔΟΕ ζητά να κάνουμε το εμβόλιο – Αν δίνει ανοσία τρεις μήνες, δεν έχει νόημα»

Επιφυλακτική για τον χρόνο ανοσίας που δίνει το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 εμφανίστηκε, το Σάββατο (13/02), η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανέφερε πως «αν το εμβόλιο δίνει ανοσία τρεις μήνες, δεν έχει νόημα» ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στους ειδικούς για το ζήτημα, δηλαδή αν θα είμαστε συνεχώς υπό την “εμβολιαστική καταστολή”.

Στο περιθώριο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ), το Σάββατο (13/02), η Κατερίνα Στεφανίδη τοποθετήθηκε για το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, τονίζοντας πως «αν δίνει ανοσία τρεις μήνες, τότε δεν έχει νόημα».

Χαρακτηριστικά, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ δήλωσε:

«Ήμασταν στη Γαλλία για τρεις αγώνες και στον κάθε αγώνα οι κανόνες ήταν διαφορετικοί. Για εμένα αυτό δεν βγάζει νόημα. Στον έναν αγώνα τρώγαμε όλοι μαζί, στον άλλον έπρεπε να πάρουμε δισκάκι και να πάμε στο δωμάτιό μας.

Θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πόσοι αγώνες στίβου συμβαίνουν και να τους ακολουθούμε παντού. Είμαι περίεργη για το τι θα γίνει πηγαίνοντας προς το Τόκιο τον μήνα πριν, αλλά και στο Τόκιο».

Στη συνέχεια των δηλώσεών της, η Στεφανίδη είπε:

«Ο εμβολιασμός για εμένα δεν βγάζει κανένα νόημα από τη στιγμή που ακόμα και αν κάνεις το εμβόλιο, είσαι μεταδοτικός. Εκτός αν έχουμε όλοι 100% εμβολιαστεί, που δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν.

Δεν δημιουργείς κάποια ανοσία αγέλης ακόμα και μέσα στο Ολυμπιακό χωριό. Προστατεύεις μόνο τον εαυτό σου. Θα πρέπει να συνεχίσεις να φοράς μάσκα, θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις τεστ, οπότε εγώ το γεγονός πως η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) προσπαθεί να μας κάνει να κάνουμε το εμβόλιο, δεν το καταλαβαίνω για να πω την αλήθεια».

Κατόπιν, η αθλήτρια εξέφρασε την προσωπική άποψή της για το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, λέγοντας:

«Αυτό είναι άσχετο με το ποια είναι η γνώμη μου για το εμβόλιο. Είναι η γνώμη μου για το τι έχει να κάνει με την ΔΟΕ και το εμβόλιο. Πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, εμείς ειδικά που κάνουμε πολλά ταξίδια και ήμασταν με κόσμο από πολλές χώρες.

Κάναμε πάρα πολλά τεστ, θα ήθελα να βγει ένα καλύτερο, ένα διαφορετικό τεστ, με έχει κουράσει πάρα πολύ αυτό. Σε έναν βαθμό το συνηθίζουμε, σε έναν βαθμό είναι έτοιμο να τελειώσει. Δεν γνωρίζουν πόσο θα κρατήσει το εμβόλιο.

Αν το εμβόλιο κρατάει για τρεις μήνες, δεν είμαι σίγουρη αν έχει τόσο νόημα. Αν κρατάει για 1-2 χρόνια, είναι κάτι διαφορετικό. Συγκεκριμένα, ο τρόπος που το λένε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγώ από τη λίγη επιστήμη που έχω σπουδάσει, δεν μου βγάζει τόσο νόημα».

Αναφορικά για τους στόχους της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Στεφανίδη ανέφερε:

«Ο νούμερο ένα στόχος είναι να φτάσουμε στο Τόκιο υγιείς. Σε μεγάλους αγώνες αν είμαι εκεί υγιής και αισθάνομαι καλά, μπορώ να κάνω αυτό που πρέπει γι’ αυτό αποφασίσαμε να σταματήσω τη χρονιά του κλειστού, αισθάνθηκα κάποιες ενοχλήσεις, για να μην γίνουν τραυματισμοί. Και εγώ και ο προπονητής μου έχουμε κάνει σωστό προγραμματισμό για να είμαι έτοιμη στο Τόκιο, το θέμα είναι πότε θα είναι το Τόκιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.