ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Samsung παρουσίασε ένα «διάφανο» φορτηγό (βίντεο)

Η Samsung παρουσίασε ένα «διάφανο» φορτηγό (βίντεο)

Απλά η μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών προσάρμοσε στο εμπρός μέρος ενός φορτηγού ένα σύστημα από κάμερες η εικόνα των οποίων προβάλλεται σε μια γιγαντο-οθόνη στο πίσω μέρος του, προκειμένου να δημιουργήσει το Safety Truck.

Με τον τρόπο αυτό οι οδηγοί που ακολουθούν το φορτηγό (όσοι βέβαια το καταλάβουν) μπορούν να βλέπουν με ασφάλεια τι γίνεται μπροστά τους –το οπτικό πεδίο, όπως έχετε και εσείς διαπιστώσει στην πράξη, περιορίζεται πολύ όταν βρίσκεται κανείς πίσω από ένα μεγάλο όχημα- προκειμένου να μπορούν να προσπεράσουν με ασφάλεια.

Το σύστημα της Samsung, που παρουσιάστηκε στην Αργεντινή, είναι πραγματικά πολύ έξυπνο, αλλά και δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη. Για λόγους κόστους και μόνο, καθώς οι ιδιοκτήτες των φορτηγών σε όλο τον κόσμο δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθούν οι ίδιοι. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.