VW Arteon: Με μεγάλη γκάμα κινητήρων ο αντικαταστάτης του Passat (φωτό,βίντεο)

VW Arteon: Με μεγάλη γκάμα κινητήρων ο αντικαταστάτης του Passat (φωτό,βίντεο)

Μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά το λανσάρισμα του καινούργιου μεσαίου 4θυρου κουπέ της VW που θα αντικαταστήσει το CC. To νέο Αrteon έχει όλα εφόδια να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην κατηγορία του.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Passat, το πάτωμα MQB της VW, έχοντας όμως αυξημένο μήκος 4,862 μέτρων, πλάτος 1,871 μέτρων και ύψος 1,427 μέτρων. Η σχεδίασή του χαρακτηρίζεται φυσικά από την α λα κουπέ παρουσία του πίσω μέρους, με οροφή που πέφτει πάνω στον ανασηκωμένο πίσω όγκο, αλλά και από τα χαρακτηριστικά εμπρόσθια φώτα, που δείχνουν σαν να αποτελούν προέκταση της γρίλιας.

Στους κινητήρες, η VW τοποθετεί στο Arteon τον νέο 1.500άρη TSI βενζινοκινητήρα των 150 ίππων, μαζί με τον 2λιτρο TSI των 190 και 280 ίππων. Επίσης, υπάρχει στη γκάμα και ο 2λιτρος TDI diesel με 150, 190 και 240 ίππους. Στα κιβώτια, ο αρχικός βενζινοκινητήρας και ο diesel των 150 και 190 ίππων έχουν στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό, με την υπόλοιπη γκάμα να διαθέτει το 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη της εταιρείας. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις είναι μόνο τετρακίνητες.

Στο εσωτερικό του Arteon η VW ακολουθεί παραδοσιακά απλές και απέριττες γραμμές, όμως στοιχεία όπως ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη (9,2 ιντσών) στην κεντρική κονσόλα, έρχονται για να τονίσουν τον hi-tech του χαρακτήρα. Στους χώρους, η VW υπόσχεται ότι το Arteon θα προσφέρει τον περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών στην κατηγορία, λόγω του μακριού μεταξονίου των 2.841 χλστ.

Φυσικά, η εταιρεία προσφέρει το Arteon με μια πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, ενεργά φώτα, σύστημα προειδοποίησης εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας και πολλά άλλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.