Το head-up display των Porsche και Hyundai που θα φέρει το Gran Turismo στα αυτοκίνητά μας (φώτο-βίντεο)

Το head-up display των Porsche και Hyundai που θα φέρει το Gran Turismo στα αυτοκίνητά μας (φώτο-βίντεο)

Η Porsche ή η Hyundai κατασκευάζουν ένα παρμπρίζ που θα μπορούσε να σας κάνει πολύ καλύτερο οδηγό.

Η εταιρεία WayRay, στοχεύει να εξελίξει σε ανώτατο βαθμό την τεχνολογία του head-up display και παράλληλα να την επεκτείνει σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα.

Ετσι ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 80 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 70 διέθεσε η Porsche και τα υπόλοιπα η Hyundai και η JVCKenwood.

Η ελβετική εταιρεία εξελίσσει ένα σύστημα το οποίο δεν θα προβάλλει στο παρμπρίζ μόνον τις λίγες «στατικές» πληροφορίες που βλέπουμε σήμερα, αλλά πλέον θα μπορεί να παρακολουθεί τις διασταυρώσεις των πεζών ή άλλες σημάνσεις δρόμου και να τονίζει τη σημασία τους στον οδηγό σε πραγματικό χρόνο, ή ακόμη και να βρει θέση στάθμευσης.

Σε κάποιες άλλες εφαρμογές, στην πίστα για παράδειγμα, η τεχνολογία AR της WayRay θα μπορούσε να εμφανίσει μια «ζωντανή» αγωνιστική γραμμή οδήγησης, προσφέροντας συμβουλές για το πότε να φρενάρει ο οδηγός ή να στρίψει, ενώ δημιουργεί και ένα «φάντασμα» αυτοκίνητο που δείχνει τις σωστές γραμμές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η WayRay ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε μοντέλο αυτοκινήτου και θα επέτρεπε στον οδηγό και τον συνοδηγό να βλέπουν σε real time τις πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.