Πως θα γλυτώσεις από ένα αυτοκίνητο που βουλιάζει (βίντεο)

Πως θα γλυτώσεις από ένα αυτοκίνητο που βουλιάζει (βίντεο)

Ίσως από τους πιο τρομακτικούς θανάτους που μπορεί να έχει κάποιος είναι να εγκλωβιστεί σε βυθισμένο αυτοκίνητο.

Μπορεί να φαίνεται σαν σενάριο ταινίας δράσης όμως είναι καλό να το ξέρετε, ευχόμενοι πάντα πως θα σας είναι αχρείαστο.

Αυτό ισχύει ακόμη και αν το αυτοκίνητο είναι βυθισμένο στο νερό. Το κύριο παρμπρίζ ενός οχήματος είναι χτισμένο για να σπάσει! Όχι όμως και τα παράθυρα. Εκείνα φαίνεται σαν να κλειδώνουν όποτε το αυτοκίνητο χτυπήσει, και επίσης, η πίεση του νερού χειροτερεύει την κατάσταση.

Πάντα, κάτω από τη θέση σας θα έχετε ένα εργαλείο όπως ένα βαρύ γαλλικό κλειδί. Όταν βρεθείτε στη δύσκολη αυτή θέση χτυπάτε το παράθυρο στις άκρες του μέχρι να το κάνετε να σπάσει.

Κρατήστε την ηρεμία και ενεργήστε το συντομότερο δυνατό. Όσο χαμηλότερα το αυτοκίνητό σας κινείται κάτω από το νερό, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το παράθυρο να σπάσει λόγω της επιπλέον πίεσης. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο που θα σπάσει ένα παράθυρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Απλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε αυτό όταν το χρειάζεστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.