Η Hyundai αποκαλύπτει σήμερα στο Παρίσι σε παγκόσμια πρώτη το ολοκαίνουργιο i30 Fastback N

Η Hyundai αποκαλύπτει σήμερα στο Παρίσι σε παγκόσμια πρώτη το ολοκαίνουργιο i30 Fastback N

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2018 σήμερα γίνεται η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του νέου i30 Fastback N.

Λίγες ημέρες πριν από την έκθεση στο Παρίσι, το νέο i30 Fastback N είχε ήδη περάσει τη γραμμή τερματισμού στο Παρίσι σε ένα αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από τη Ρώμη.

Ο τίτλος Ρώμη – Παρίσι σε μόλις 8 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα σε προβληματίζει. Βέβαια δεν ήταν παρά ένα απλό λογοπαίγνιο που όμως υπήρχε και μια δόση αλήθειας.

Ας το ξεδιαλύνουμε όμως!

Οι επαγγελματίες οδηγοί της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville και Gabriele Tarquini, πραγματοποίησαν παγκόσμιο ρεκόρ με το πρώτο 5θυρο hot κουπέ στην κατηγορία C.

Οι Neuville και Tarquini οδήγησαν το αυτοκίνητο στα όριά του. Όχι ακριβώς από τη Ρώμη στο Παρίσι όπως το εμφανίζεται στο επικοινωνιακό τρυκ.

Στην πραγματικότητα ο πρωτότυπος αγώνας ξεκίνησε από την πόλη Rome και τερμάτισε στην πόλη Paris. Είναι δύο γραφικά χωριά της Δυτικής Δανίας που ονομάζονται Rome και Paris. Τώρα νομίζω ότι ξεκαθάρισαν τα πράγματα.

Ο αγώνας

Πίσω από το τιμόνι του i30 Fastback N, ο Tarquini κάλυψε την απόσταση σε μόλις 8:18, κερδίζοντας τον αγώνα για κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ο Neuville, ο οποίος ηγείται σήμερα στο πρωτάθλημα των οδηγών του WRC και ο θρύλος του Motorsport Tarquini, με περισσότερα από 25 χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας, ήταν η τέλεια ομάδα για αυτή τη μονομαχία.

Η ισχύς του coupe υψηλών επιδόσεων παρουσιάζεται σε ένα βίντεο που δημιουργεί μια αληθινά αγωνιστική ατμόσφαιρα με τον ισχυρό ήχο του κινητήρα και τις συναρπαστικές λήψεις οδήγησης του i30 Fastback N.

Σήμερα η παρουσίαση του νέου i30 Fastback N στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

Το νέο i30 Fastback N είναι το δεύτερο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Hyundai στην Ευρώπη μετά το 5θυρο hatchback i30 N, το οποίο δημιούργησε μια πρωτοφανή επιτυχία, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες πωλήσεων. Σχεδόν 3.000 οχήματα του 5θυρου hatchback i30 N πουλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2018 στην Ευρώπη, εκ των οποίων 100 οχήματα πουλήθηκαν στη Γερμανία σε μόλις 48 ώρες.

“Με το ολοκαίνουργιο i30 Fastback N, η Hyundai θέτει και πάλι νέα πρότυπα στην αγορά, ενισχύοντας την ελκυστικότητα της μάρκας με ιδιαίτερα συναισθηματικά προϊόντα”, δήλωσε ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. “Οι πωλήσεις του i30 N αποδεικνύουν σαφώς ότι με τα μοντέλα Ν δεν προσφέρουμε μόνο αυτοκίνητα, δημιουργούμε το μοναδικό αίσθημα N που αφήνει αυτό το ιδιαίτερο χαμόγελο στα πρόσωπα των πελατών μας! “

Κομψός και hot σχεδιαστικός χαρακτήρας

Στην κομψή σχεδίαση του i30 Fastback ενσωματώθηκαν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του 5θυρου hatchback i30 N. Η εσωτερική σχεδίαση του i30 Fastback N είναι εκλεπτυσμένη και κομψή. Κεντρικό χαρακτηριστικό αποτελεί το εξαιρετικό τιμόνι N, κατασκευασμένο με τη χαρακτηριστική κόκκινη N ραφή.

Ως μέρος του χρωματικού σχεδιασμού, η κόκκινη ραφή κοσμεί και άλλα μέρη του εσωτερικού του i30 Fastback N, όπως για παράδειγμα τον μοχλό ταχυτήτων και τα καθίσματα. Η σπορ εσωτερική σχεδίαση δεν θέτει σε κίνδυνο την καθημερινή χρηστικότητα του μοντέλου : για παράδειγμα, ο χώρος αποσκευών είναι γενναιόδωρος με 450 λίτρα και αυξάνεται στα 1.351 λίτρα όταν τα καθίσματα αναδιπλωθούν.

Υψηλών επιδόσεων κινητήρας για σπορ διαδρομές

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο εκδόσεων του υπερτροφοδοτούμενου 2,0 λίτρων κινητήρα, τον οποίον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο 5θυρο hatchback i30 N. Ο Standard Package κινητήρας παράγει 250 ίππους (κατανάλωση καυσίμου: 7,0 l / 100 km – CO2: 159 g / km), ενώ ο Performance Package κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 275 PS (κατανάλωση καυσίμου: 7.1 l / 100 km · CO2: 163 g / km).

Και οι δύο κινητήρες παρέχουν μέγιστη ροπή 353 Nm και φτάνουν 250 km / h μέγιστη ταχύτητα. Η λειτουργία overboost αυξάνει περαιτέρω τη ροπή έως 378 Nm.. Η έκδοση των 250 PS επιταχύνει 100 km / h σε 6,4 δευτερόλεπτα ενώ αντίστοιχα η έκδοση 275 PS σε 6,1 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το νέο i30 N Fastback είναι εξοπλισμένο με το σύστημα N Grin Control, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης. Οι ρυθμίσεις μπορούν να επιλεγούν μέσω ειδικών buttons στο τιμόνι: Eco, Normal, Sport, N και N Custom. Ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού, οι διαφορετικές ρυθμίσεις αλλάζουν τον χαρακτήρα του οχήματος.

Έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και κορυφαία ενεργητική ασφάλεια

Ο πίνακας οργάνων του νέου i30 Fastback N, σχεδιασμένος σε οριζόντια διάταξη για να αναδεικνύει την κομψή σχεδίαση, διατίθεται με δύο διαφορετικά συστήματα ψυχαγωγίας: Σύστημα ήχου Display με 8 ιντσών οθόνη αφής LCD, ενσωματωμένη κάμερα οπισθοπορείας και σύνδεση Bluetooth ή Σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 8 ιντσών και 7ετή δωρεάν συνδρομή στις υπηρεσίες LIVE.

Και οι δύο επιλογές υποστηρίζουν Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέουν τα smartphones τους με το αυτοκίνητο για να ελέγχουν λειτουργίες μουσικής, τηλεφώνου ή πλοήγησης στην οθόνη. Ειδικότερα, το Mode N μενού, προσφέρει ρυθμίσεις για τον κινητήρα, την Rev matching, τον ήχο της εξάτμισης και τις ρυθμίσεις Performance.

Το ολοκαίνουργιο i30 Fastback N διαθέτει τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense που συμβαδίζουν με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας: Forward Collision-Avoidance Assist (standard), Driver Attention Warning (standard), Lane Keeping Assist (standard), High Beam Assist (standard) και Intelligent Speed Limit Warning.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.