Η PEUGEOT εξελίσσει μία νέα γενιά ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα από το 2020!

Η PEUGEOT εξελίσσει μία νέα γενιά ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα από το 2020!

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς PLUG-IN HYBRID οχημάτων στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, που αποτελεί μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού των μοντέλων της, η PEUGEOT ανακοίνωσε την εξέλιξη μίας νέας γκάμας ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν από το 2020.

Η PEUGEOT πρόκειται να επικεντρωθεί στην εξέλιξη αυτών των νέων οχημάτων, για αυτό και αποφάσισε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα RallyCross (WRX) στο τέλος του 2018, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη των συγκεκριμένων αγώνων σε αυτή την κατεύθυνση είναι αβέβαιη.

Η PEUGEOT, με μία ιστορία 208 ετών, προσεγγίζει αυτή την ενεργειακή μετάβαση με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Το νέο PEUGEOT 3008 HYBRID4 και τα νέα 508 σεντάν και SW HYBRID που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Παρισιού, καταδεικνύουν τη μεταστροφή της PEUGEOT καθώς και την επιταχυνόμενη μετάβασή της προς τον εξηλεκτρισμό όλων των νέων μοντέλων της, αρχής γενομένης από το 2019.

Παραμένοντας πιστή στο DNA της, η PEUGEOT συνεχίζει την επιθετική της πολιτική και επιλέγει να προσφέρει από το 2020 στους πελάτες της, μία σειρά από ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα, υψηλών επιδόσεων & χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Οι ηλεκτροκίνητες αυτές σπορ εκδόσεις θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες της PEUGEOT Sport και θα απαντούν στην πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εκπομπών του CO2, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες από τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Η PEUGEOT έχει αποφασίσει να εστιάσει τις προσπάθειές της στην εξέλιξη αυτών των νέων οχημάτων, θεωρώντας αβέβαιη τη μετάβαση των αγώνων WRX, από τους θερμικούς στους ηλεκτρικούς κινητήρες, από το 2021. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποσύνδεση του συγκεκριμένου τύπου αγώνων από το πρόγραμμα της γαλλικής φίρμας, η οποία προβλέπει την έναρξη της προσφοράς τέτοιων μοντέλων, ήδη από το 2020.

«Η οδηγική απόλαυση είναι η καρδιά της ιστορίας της μάρκας. Η εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης είναι μία νέα ευκαιρία στο να προσφέρουμε καινούργιες, υψηλών επιδόσεων εκδόσεις στους πελάτες μας οι οποίοι αναζητούν τις σπορ συγκινήσεις, με χαμηλές όμως εκπομπές ρύπων. Οι οδηγικές συγκινήσεις τονίζονται ακόμα περισσότερο από τις επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση. Νέοι στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν, νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η περιπέτεια της μάρκας PEUGEOT συνεχίζεται για ένα συναρπαστικό μέλλον. Η πλήξη δεν ήταν – και δεν θα είναι – ποτέ μέρος του DNA μας. #UNBORING THE FUTURE.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.