Γερμανία: Τέλος τα παλιά ντιζελοκίνητα σε κέντρο Κολονίας και Βόννης

Γερμανία: Τέλος τα παλιά ντιζελοκίνητα σε κέντρο Κολονίας και Βόννης

Η γερμανική δικαιοσύνη υποχρέωσε σήμερα άλλες δύο πόλεις, την Κολονία και τη Βόννη, να απαγορεύσουν από το κέντρο τους τα παλαιά ντιζελοκίνητα οχήματα από τον Απρίλιο του 2019, σε μια περίοδο που καθυστερεί να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Η Κολονία και η Βόνη προστίθενται έτσι στον κατάλογο των πόλεων (όπου ήδη βρίσκονταν η Στουτγάρδη, η Φρανκφούρτη και το Βερολίνο) οι οποίες θα απαγορεύσουν τα ντιζελοκίνητα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας από τους δρόμους που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το Αμβούργο αποφάσισε αυτοβούλως την περασμένη άνοιξη να “εξορίσει” τα αυτοκίνητα αυτά από δύο περιοχές του κέντρου.

Στην Κολονία, η απαγόρευση θα ισχύσει για ολόκληρο το κέντρο της πόλης ενώ στη Βόνη θα απαγορευτούν τα παλιά οχήματα από δύο δρόμους, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το τοπικό διοικητικό δικαστήριο. Η τοπική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να αποφευχθούν οι περιορισμοί αυτοί η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εδώ και πολλούς μήνες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες τρόπους ώστε τα παλαιά ντιζελοκίνητα να καταστούν λιγότερο ρυπογόνα. Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους, οι εταιρείες Volkswagen και Daimle συμφώνησαν να “αναβαθμίσουν” τα οχήματα αυτά, για παράδειγμα προσθέτοντας τους φίλτρα σωματιδίων, όμως μόνο μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ και μόνο σε λίγες πόλεις που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ρύπανσης. Η BMW αρνείται προς το παρόν να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση αυτών των επισκευών πριν από το 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.