ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επαναδραστηριοποιείται ο ΕΣΣΑΜ τριάντα χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1988

Επαναδραστηριοποιείται ο ΕΣΣΑΜ τριάντα χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1988

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που έγινε η πρώτη γενική συνέλευση του ΕΣΣΑΜ. Από τότε που ο Γιώργος Λιβέρης, ο Παύλος Αλέπης, ο Αρης Σταθάκης, ο Κώστας Γκοτσίνας, ο Ηλίας Χρηστέας, ο Ηλίας Σπορίδης, ο Γιάννης Παμπούκης, ο Μιχάλης Μοίρας και κάποιοι άλλοι καλοί συνάδελφοι έβαλαν το θεμέλιο λίθο για να ξεκινήσει το δύσκολο έργο του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ).

Οι ιδρυτές και τα μέλη του ΕΣΣΑΜ, η παλιά φρουρά των δημοσιογράφων συναντήθηκε – την Τρίτη (4 Δεκεμβρίου) το μεσημέρι- με τη νέα γενιά των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου.

Και ήταν σημαντική αυτή η συνάντηση γιατί είχε διπλό χαρακτήρα. Αφενός γιατί ο ΕΣΣΑΜ μετά από 20 χρόνια αδράνειας ξεκινάει και πάλι έργο αλλά και γιατί από τη πρώτη συνάντηση τα δείγματα συνεργασίας είναι θετικά.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συγκεντρώσεων της ΕΣΗΕΑ. Με εξαίρεση κάποιων συναδέλφων που ήταν σε επαγγελματικά ταξίδια σχεδόν το σύνολο των μελών του συνδέσμου έδωσε το παρόν του στο κάλεσμα του τελευταίου προέδρου του ΕΣΣΑΜ του Αντώνη Κόλλια αλλά και του Νίκου Τσάδαρη που δούλεψε σοβαρά και αποτελεσματικά μαζί με τον δικηγόρο Γιάννη Μεσημέρη για να «ξυπνήσει» και να «ζωντανέψει» ο ιστορικός Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου –Μοτοσικλέτας.

Στη γενική συνέλευση παρόντες ήταν και τρία μέλη του 1ου ΔΣ του ΕΣΣΑΜ, οι κ.κ. Κώστας Γκοτσίνας (πρώην Πρόεδρος), Παύλος Αλέπης και Ηλίας Χρηστέας.

Στην ανακοίνωση του το Δ.Σ αναφέρει ότι:

«Στη γενική συνέλευση του ΕΣΣΑΜ, τα μέλη ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις, αντάλλαξαν απόψεις και προέβησαν στις απαιτούμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, της εξελεγκτικής επιτροπής και του πειθαρχικού συμβουλίου.

Από την μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν τα 9 μέλη του ΔΣ (Ν. Τσάδαρης, Ι. Σκουφής, Ι.Κανουπάκης, Φ. Ραίσης, Π. Πιτσίνης, Π. Φιλιππακόπουλος, Γ. Βαρίνος, Α. Κόλλιας και Δ. Διατσίδης).

Τα πέντε αναπληρωματικά μέλη (Ν. Λουπάκης, Ι. Σταυρόπουλος, Αθ. Χούντρας, Τρ. Τσουλφάς και Π.Διπλαράκος).

Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι: Δ. Λιβέρης, Δ. Ταμπούρης και Ηλ. Χρηστέας, ενώ για το πειθαρχικό συμβούλιο οι: Ηλ. Καφάογλου, Ηλ. Ματζαβάς και Ν. Χριστόπουλος.

Στις επόμενες ημέρες το ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα ασχοληθεί σε πρώτο χρόνο με την διεύρυνση των μελών του συνδέσμου, εξετάζοντας τις σχεδόν 15 αιτήσεις εγγραφής συναδέλφων που εκκρεμούν.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους εκλιπόντες συναδέλφους. Στη συνέχεια ο δικηγόρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Μεσημέρης, παρέδωσε στην Διοικούσα Επιτροπή την σφραγίδα του ΕΣΣΑΜ και διάφορα έγγραφα του προηγούμενου ΔΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, μετά από 20ετή αδράνεια, ο ιστορικός Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου -Μοτοσικλέτας (ΕΣΣΑΜ) είναι και πάλι σε τροχιά λειτουργίας, φιλοδοξώντας να κατακτήσει και πάλι την θέση που είχε στα δρώμενα της Ελληνικής αυτοκίνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.