Το BMW Group στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2018 στο Katowice

Το BMW Group στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2018 στο Katowice

Με την ευκαιρία της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στο Katowice, το BMW Group ανακοίνωσε ότι η εταιρία ήδη προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές κατά 100% στην Ευρώπη. Επιπλέον, το BMW Group υπογράμμισε ότι μέχρι το 2020, η αποκλειστική χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας θα επεκταθεί στις εγκαταστάσεις του σε όλο τον κόσμο.

Το BMW Group έχει δεσμευτεί για την απεξάρτηση του τομέα μεταφορών από τον άνθρακα. Η ολιστική προσέγγιση του BMW Group στη διαχείριση ενέργειας κατά την παραγωγή και μία σαφής στρατηγική για αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων σε όλες τις μάρκες και σειρές μοντέλων, συμβάλλουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνεργασία μεταξύ των Συνόδων των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και του BMW Group χρονολογείται από το 1992. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στις συνόδους του ΟΗΕ για το κλίμα (COP) από το 2008, το BMW Group για μία ακόμα φορά θα παίξει ενεργό ρόλο στο COP 24. Της φετινής συνόδου προεδρεύει η Πολωνία και διεξάγεται στην πόλη Katowice, από 3 – 14 Δεκεμβρίου 2018.

Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας 2018

Στο COP24, το BMW Group δίνει το παρών σε διάφορες εκδηλώσεις και ‘σχήματα’, συμβάλλοντας με τη δύναμη και την τεχνογνωσία του σε ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το BMW Group για μία ακόμα φορά διετέλεσε ως κύριος χορηγός του Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας (9 και 10 Δεκεμβρίου 2018). Το Sustainable Innovation Forum (SIF), ήδη στην 9η Έκδοσή του, αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο του UN COP, στο πλαίσιο του οποίου αναλύονται οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από την πολιτική αρένα, τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία.

Έμφαση σε τέσσερις βασικούς τομείς

Το Φόρουμ άνοιξε με μία ημέρα καινοτομίας για τέσσερις βασικούς τομείς: Κυκλική οικονομία, βιώσιμη μετακίνηση, μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και χρηματοδότηση για το κλίμα.

Σε συζητήσεις με νομοθέτες και επιχειρηματικούς ηγέτες καθώς και ΜΚΟ, οι εκπρόσωποι του BMW Group υποστήριξαν πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης – Sustainable Development Goals (SDGs) και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το πώς εταιρίες όπως το BMW Group μπορούν να προτείνουν λύσεις για την απεξάρτηση του τομέα μεταφορών από τον άνθρακα.

Το BMW Group παρουσίασε επίσης στον εκθεσιακό χώρο του Φόρουμ τα αποτελέσματα της Σειράς Διαλόγων 2018 με τίτλο “Cities in Progress”. Aυτή η σειρά έφτασε στον τελικό προορισμό της στο Βερολίνο τον περασμένο Οκτώβριο. Προηγήθηκαν Διάλογοι σε Λος Άντζελες, Μελβούρνη, Σεντζέν και Ρότερνταμ με έμφαση στην ανταλλαγή ιδεών με τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη και έναρξη των πρώτων συνεργατικών projects.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διάλογοι εστίασαν στην εξέλιξη του τομέα μεταφορών στις πόλεις του μέλλοντος και στη διερεύνηση εναλλακτικών φιλοσοφιών μετακίνησης. Και στις πέντε πόλεις που φιλοξένησαν τους Διαλόγους, οι κύριες προκλήσεις που αναδείχτηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η έλλειψη χώρων στάθμευσης. Τα ενδιαφερόμενα μέρη εξέφρασαν τις προσδοκίες τους από το BMW Group, ζητώντας νέες υπηρεσίες μετακίνησης πέρα από τα υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και τη δημιουργία ενός προϊοντικού portfolio όπου θα κυριαρχούν οχήματα μηδενικών ρύπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.