Ο ΣΕΑΑ καταδικάζει τις απειλές κατά δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν απάτες

Ο ΣΕΑΑ καταδικάζει τις απειλές κατά δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν απάτες

Μετά το θλιβερό περιστατικό όπου δημοσιογράφος δέχθηκε ανώνυμες απειλές όταν αποκάλυψε απάτες με εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει αυτές τις πρακτικές απειλών.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΑΑ αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία επιβεβαίωσε το θλιβερό γεγονός ότι δημοσιογράφος δέχθηκε απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειάς του, εξαιτίας της δημοσίευσης της δημοσιογραφικής έρευνάς του, σχετικά με τις εισαγωγές στην Ελλάδα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τα μέσα που μετέρχονται ορισμένοι έμποροι για να εξαπατήσουν τις αρχές και τους καταναλωτές.

Ο ΣΕΑΑ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές.

Είναι αδιανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα, το έτος 2019, να επιχειρείται η φίμωση του τύπου και να απειλούνται δημοσιογράφοι κατά την εκτέλεση του λειτουργήματός τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη τακτική, για την οποία η Δημόσια Αρχή πρέπει να επιληφθεί, προκειμένου να προστατεύσει την ελευθερία του Τύπου και τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων και των οικογενειών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή, όμως, η πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια, καταδεικνύει και το μείζον ζήτημα που υφίσταται με την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και μάλιστα του εισαγόμενου μεταχειρισμένου, για την οποία η Δημόσια Αρχή οφείλει να παρέμβει, προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές από επιτηδείους οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν διστάζουν για τίποτε.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.