ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Formula 1: Τον Μάιο του 2022 το πρώτο GP στο Μαϊάμι

Formula 1: Τον Μάιο του 2022 το πρώτο GP στο Μαϊάμι

Η Formula 1 αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, καθώς τον ερχόμενο Μάϊο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Grand Prix.

Το νέο πρόγραμμα της F1 για το 2022 αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και το Μαϊάμι έχει εξασφαλίσει τη θέση του σε αυτό από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και ανακοινώθηκε το δεκαετές συμβόλαιο των διοργανωτών του αγώνα με την (αμερικανική) εταιρεία προώθησης της F1.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε πως «το πολυαναμενόμενο Grand Prix του Μαϊάμι θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, και η ζήτηση των εισιτηρίων είναι υψηλή παρότι η προπώλησή τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμη».

Το σιρκουί της πόλης της Φλόριντα, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, θα έχει μήκος 5,41 χιλιομέτρων. Η κεντρική του ευθεία θα έχει αρκετό μήκος για να αναπτύσσουν τα μονοθέσια ταχύτητα της τάξης των 320 km/h, πριν την επερχόμενη στροφή από τις συνολικά 19 της πίστας.

Μάλιστα, στόχος των οργανωτών είναι να κάνουν την προσωρινή εγκατάσταση του σιρκουί να μοιάζει περισσότερο με μόνιμη, όπως το σιρκουί στο Νησάκι της Παναγίας στο Μόντρεαλ του Καναδά, παρά με προσωρινή στους αστικούς δρόμους, όπως του Μονακό.

Οι Αμερικανοί έχουν, άλλωστε, πλούσια τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο, όπως είχαν αποδείξει στο παρελθόν με το σιρκουί του Λονγκ Μπιτς στα περίχωρα του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με το σιρκουί στο parking του καζίνο Ceasar’s Palace στο Λας Βέγκας, και με πολλά άλλα.

Ο δεύτερος αγώνας F1 των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με το GP του Όστιν στο Τέξας, αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σπορ για την αμερικανική αγορά – ενώ πρόσφατα είχαν υπάρξει και φήμες για το ενδιαφέρον επιστροφής της πίστας της Ινδιανάπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.