Η γυναίκα πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον – Ποια είναι η Άντζελα Κουλέν;

Η γυναίκα πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον – Ποια είναι η Άντζελα Κουλέν;

Η Angela Cullen και είναι το δεξί χέρι του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, καθώς βρίσκεται σταθερά πλάι του, είναι η τελευταία στην οποία μιλάει προτού καθίσει στη θέση του οδηγού και η πρώτη με την οποία πανηγυρίζει βγαίνοντας από αυτό.

Ποια είναι όμως η ακριβής περιγραφή του ρόλου της; Είναι φυσιοθεραπεύτρια και έτσι ξεκίνησε, όμως αποδείχθηκε κάτι πολύ περισσότερο για τον Βρετανό οδηγό, αφού είναι υπεύθυνη για κάθε δραστηριότητά του εκτός μονοθεσίου τις ημέρες των αγώνων: το πρόγραμμά του, τη γυμναστική του, τη διατροφή του, όλα.

Παρότι είναι πανταχού παρούσα, ξέρει καλά να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν έχει απασχολήσει καθόλου με τη δική της προσωπική ζωή-καριέρα. Όμως είμαστε σίγουροι πως θέλετε να μάθετε περισσότερα για εκείνη. Ακολουθούν όσα μπορέσαμε να εντοπίσουμε.

Προέρχεται από το Ώκλαντ της μακρινής, Νέας Ζηλανδίας. Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1974 και από μικρή ηλικία ανέπτυξε πάθος για τον αθλητισμό. Παρότι δοκίμασε σχεδόν όλα τα διαθέσιμα στην περιοχή σπορ, από ποδόσφαιρο μέχρι μπάσκετ κι από κολύμβηση μέχρι κρίκετ, το άθλημα που την κέρδισε ήταν το χόκεϊ επί χόρτου.

Μάλιστα αποδείχθηκε αρκετά ταλαντούχα και από τα 15 της χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας της Νέας Ζηλανδίας! Σταμάτησε στα 21, όπου επικεντρώθηκε στις σπουδές της, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ. Απέκτησε Bachelor στη φυσιοθεραπεία και τις επιστήμες υγείας. Έκανε το μεγάλο βήμα ερχόμενη στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου άρχισε να δουλεύει με επαγγελματίες αθλητές. Εξελίχθηκε στον τομέα της και διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιό της.

Η πρώτη της επαφή με τη Formula 1 ήταν μέσω της Hintsa Performance, της εταιρείας του φημισμένου Dr. Aki Hintsa που της επέτρεψε να εξελιχθεί και να μυηθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο ανταγωνιστικού περιβάλλοντος όπως αυτό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Lewis; Όταν μετά το θάνατο του Dr. Hintsa το 2016 η εταιρεία του χρειάστηκε αναδιοργάνωση, ο διευθυντής της Pete Mcknight, σκέφτηκε να τη βάλει στο πλευρό του Lewis. Ακριβώς επειδή κατανοούσε τον τρόπο σκέψης των αθλητών, ήξερε πως να τους κάνει να νιώσουν πως αποτελούν προτεραιότητα και σε συνδυασμό με τις ικανότητές της στη φυσιοθεραπεία, μπορούσε να «κερδίσει» έναν αθλητή τέτοιου επιπέδου.

Αυτό συνέβη με τον Hamilton, που αναζητούσε νέο φυσιοθεραπευτή αλλά τελικά, βρήκε έναν φύλακα-άγγελο. Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει για εκείνη ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής: «Όταν της πρότεινα να είναι μόνιμα στο πλευρό μου, δεν περίμενα πως θα είχαμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Είναι συγκεντρωμένη, ανιδιοτελής και κάνει τα Σαββατοκύριακά μου γαλήνια. Είναι πάντα θετική και είναι πολύ σημαντικό να μη σου δίνει ο άλλος αρνητική ενέργεια. Είναι σημαντικό να βάζεις θετικούς ανθρώπους στο πλευρό σου. Δεν μπορείς να προχωράς κουβαλώντας βάρη, ανθρώπους που δεν σε εμπνέουν να γίνεις καλύτερος και που να μπορούν να σε ανεβάζουν όταν είσαι κάτω».

Ο Lewis έχει στο ενεργητικό του 7 τίτλους, η Angela έχει ήδη 4 στο πλευρό του. Στοχεύουν στο να προσθέσουν ακόμα έναν, προτού έρθει η ώρα της ανασυγκρότησης ενόψει της πρόκλησης του 2022 – μιας χρονιάς όπου όλα θα αλλάξουν στη Formula 1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Hamilton θα γυρίσει τον κόσμο, μαζεύοντας εμπειρίες παρέα με τους διάσημους φίλους του ενώ η Cullen θα περάσει λίγο αλλά πολύτιμο χρόνο με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Μία οικογένεια την οποία κρατά πεισματικά μακριά από τα media. Μπροστά στις κάμερες, οι μοναδική της «οικογένεια» είναι ο Lewis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.