Το πολύ βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1, καθώς και οι περιορισμοί από τα αυστηρά συμβόλαια, αποτρέπουν τους οδηγούς από το να πειραματίζονται σε άλλες μορφές αγώνων.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι «24 Ώρες του Le Mans», ένας αγώνας πρόκληση που όμως είναι αδύνατο να λάβει μέρος ένας οδηγός της Formula 1.

Στο οποίο ο Fernando Alonso, έτρεξε εκεί όταν έκανε «διάλειμμα» από το σπορ στο οποίο συμμετέχει τώρα.

Όμως όταν μιλάμε για τον εικονικό κόσμο, περιορισμοί δεν υπάρχουν… κατά την έξαρση της παγκόσμιας πανδημίας της Covid-19 ήταν πολλοί οι οδηγοί που στράφηκαν στους virtual αγώνες και η συνήθεια τους έμεινε!

Ένας από αυτούς είναι και ο Max Verstappen, που ανακοίνωσε πως θα τρέξει στο Virtual Le Mans 24 Hours που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιανουαρίου.

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, θα τρέξει με την ομάδα με την οποία αγωνίζεται πάντα online, τη Team Redline.

Όμως ο Ολλανδός δεν θα είναι ο μοναδικός σταρ των αγώνων που θα τα βάλει με τους sim racers.

Η λίστα είναι μακροσκελής και συναντάμε ονόματα όπως ο Juan Pablo Montoya που τρέχει μαζί με τον γιο του, Sebastian, ο πρωταθλητής IndyCar Alex Palou, o συναθλητής του Felix Rosenqvist, o Oliver Rowland από τη Formula E, ο Felipe Drugovich από τη Formula 2, η Fabienne Wohlwend από το W Series και άλλοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμμετοχή έχει και ο Alonso, αν και δεν θα οδηγεί και αυτό διότι πολλές ομάδες της Formula 1 κατεβάζουν τις sim ομάδες τους και ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα είναι επικεφαλής της Alpine.