ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στα χνάρια της ΕΠΟ και η ΟΜΑΕ;

Στα χνάρια της ΕΠΟ και η ΟΜΑΕ;

Δημοσιεύσεις του ηλεκτρονικού τύπου των τελευταίων ημερών φέρνουν το μισό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας να έχει εκλεγεί σαν υποψήφιοι σωματείων τα οποία δεν έλαβαν (!) την αναγνώριση της Γ.Γ.Α. λόγω ΣΟΒΑΡΩΝ παραλήψεων στο φάκελο που υπέβαλαν σε αυτή και κυρίως για μη θεώρηση βιβλίων από την περιφέρεια. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι ΠΩΣ άνθρωποι που διεκδικούσαν την αρχή του σπορ 20+ χρόνια, από την ΕΛΠΑ και μετά από τους ιδρυτές της ΟΜΑΕ, δικηγόροι και επιχειρηματίες, «αμέλησαν» να θεωρήσουν βιβλία. Οι δημοσιεύσεις μιλούν για «σωματεία» με κοινά ιδρυτικά μέλη και κοινούς αθλητές (!), σωματεία που ιδρύθηκαν μέσα σε 40 μόνο ημέρες για να προλάβουν τις εκλογές του Μάη του 2014! Τα έγγραφα που ανακοινώνουν την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης των σωματείων βρίσκονται ήδη στη δημοσιότητα!

Τα σωματεία που δεν αναγνωρίστηκαν

1. Σωματείο ΥΠΕΡΙΩΝ

2. Σωματείο ΑΣΣΟΑΑ

3. Σωματείο ΑΣΦΑ

4. Σωματείο ΑΛΑΜΕ 

5. Σωματείο ΑΡΤΕΜΙΣ

6. Σωματείο ΣΦΙΚΑ

Δημήτρης Μιχελακάκης, πρόεδρος ΟΜΑΕ, υποψηφιότητα

του σωματείου ΥΠΕΡΙΩΝ.

Δημήτρης Βερούτης, Β’ Αντιπρόεδρος και Ταμίας ΟΜΑΕ,

υποψηφιότητα του σωματείου ΑΛΑΜΕ

Γιάννης Μεσημέρης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΟΜΑΕ, 

υποψηφιότητα σωματείου ΑΣΣΟΑ.

Νίκος Παπασταθόπουλος, μέλος ΔΣ ΟΜΑΕ, υποψηφιότητα

σωματείου ΑΣΦΑ.

Παναγιώτης Σιδέρης, μέλος ΔΣ ΟΜΑΕ, υποψηφιότητα σωματείου 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρώτα από όλα ότι πλέον τα 5 από τα 11 μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν προέρχονται από αναγνωρισμένα σωματεία, άρα βρίσκονται στον αέρα! Κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθούν και να οδηγηθεί η ΟΜΑΕ σε νέες εκλογές, μια και τα αναπληρωματικά μέλη (3) δεν αρκούν να συμπληρωθούν οι παραιτήσεις. Και οφείλουν να παραιτηθούν, αφού πέρα από το τυπικό πλέον πρόβλημα, υπάρχουν και πολλά ουσιαστικά που δημιούργησαν μέσα στους 12 μήνες της διακυβέρνησής τους:

1.Παρέλαβαν ταμείο με αποθεματικό 350+ χιλιάδες ευρώ και αντί να έχουν τώρα 500+, το έχουν ρίξει κάτω από τις 200.000, με την εξελεγκτική επιτροπή να μην καλύπτει ολοκληρωτικά το ΔΣ στην τελευταία συνέλευση

2.Οι περισσότεροι από τους υποστηρικτές τους, ακόμη και ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, έχουν ταχθεί πλέον εναντίον τους.

3.Το Saxo/106 Cup, στο οποίο βάσιζαν πολλά, έχει ουσιαστικά αποτύχει.

4.Το ελπιδοφόρο kart, που φέρνει νέους στο χώρο, βρίσκεται ακόμη (Ιούνιο) στον αέρα.

5.Οι αγώνες 4Χ4, οι μόνοι με συμμετοχές από το εξωτερικό στην Ελλάδα, δεν έχουν κανονισμούς (Ιούνιο), ενώ ήδη ένας έγινε μόνο με μοτοσικλέτες. Η Επιτροπή 4Χ4 αναγκάστηκε σε παραίτηση το Πάσχα και δεν έχει αντικατασταθεί ακόμη!

6.Στέρησαν τη δυνατότητα εμπλοκής με τους αγώνες στον Αντώνη Μπουκαούρη, ενός από τα πιο δραστήρια μέλη του χώρου, επειδή καταφέρθηκε εναντίον τους «απρεπώς» σε συζήτηση με φίλους του!

Η συμπεριφορά των μελών του ΔΣ που έχουν το πρόβλημα, επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις δημοσιεύσεις, μια και το Δεκέμβρη αρνήθηκαν να δώσουν τον αριθμό αθλητών/σωματείο στο γραμματέα σωματείου που το ζήτησε, χαρακτηρίζοντάς το σαν «προσωπικό δεδομένο» των αθλητών!

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ έγινε στις 25 Ιούνη, οπότε τις επόμενες μέρες πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις. Ελπίζουμε αυτές να μην προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, που ήδη έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.