ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δύο Έλληνες σε ανάβαση στην Ιταλία!!! [video]

Δύο Έλληνες σε ανάβαση στην Ιταλία!!! [video]

Δύο Έλληνες οδηγοί, που συμμετέχουν κυρίως σε αγώνες Αναβάσεων, ο Μάριος Ξανθάκος και ο Νίκος Πλέσσας, έλαβαν μέρος σε μια από τις πιο γνωστές και απαιτητικές αναβάσεις της Ευρώπης, την Ανάβαση Trento Bondone, που πραγματοποιήθηκε για 65η φορά κατά το τριήμερο 3-5 Ιουλίου 2015. Προσμετρά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων, καθώς και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Έχει γιγαντιαίο μήκος 17,3 χιλιομέτρων. Η υψομετρική διαφορά από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό είναι 1350 μέτρα. Η τοποθεσία της ανάβασης βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία, κοντά στη σύνορα με την Αυστρία.

Ο Μάριος Ξανθάκος έτρεξε με ένα Peugeot 207 S2000, με τα αυτοκόλλητα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.  Συμμετέχοντας στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Ε1, που συγκέντρωσε συνολικά 43 συμμετοχές, τερμάτισε στην 5η θέση της γενικής και στην 3η θέση της Ε1 στα 2000 κ.εκ., που συγκέντρωσε 15 συμμετοχές! Η επίδοση αυτή μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη, αν δεν είχε τετ-α-κε στην τελευταία φουρκέτα της διαδρομής που του στέρησε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Ο Νίκος Πλέσσας με το Ford Sierra Cosworth τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κλάσης!!! Και όχι χωρίς προβλήματα, μιά και έκανε λάθος επιλογή ελαστικών, με αποτέλεσμα αυτά να παρουσιάσουν υπερθέρμανση μετά το 6ο χιλιόμετρα της διαδρομής, ενώ παράλληλα η πολύ υψηλή θερμοκρασία δημιούργησε και προβλήματα στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

267 αγωνιστικά συμμετείχαν στην ανάβαση! Το εύρος της Οργάνωσης είναι πολύ μεγάλο, καθώς εκτείνεται από το καθαρά αγωνιστικό μέρος μέχρι τις παράπλευρες εκδηλώσεις και αριθμεί περί τα 600 άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν. Αξίζει να σημειώσουμε, για να γίνει κατανοητή και η διαφορά με τους δικούς μας αγώνες, πως οι θεατές που στον φετινό αγώνα έφτασαν στους 40 χιλιάδες, κατασκηνώνουν από την Πέμπτη πριν τον αγώνα μέσα στη διαδρομή, η οποία περνάει μέσα από 4 χωριά και 3 οικισμούς. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στη διαδρομή διοργανώθηκαν 5 μεγάλα πάρτι ενώ η όλη εκδήλωση, θυμίζει περισσότερο Φεστιβάλ, παρά αγώνα αυτοκινήτου, υπό τη μορφή που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.

To μεγάλο πλεονέκτημα των αναβάσεων στο εξωτερικό είναι η συμμετοχή μιάς ποικιλίας αυτοκινήτων από Formula, LMP, GT3, DTM, WTCC, WRC, S2000, Group B μέχρι και ιδιοκατασκευές όπως Fiat 500 Turbo! To θέμα είναι σίγουρα το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και τα περιορισμένα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τους δικούς μας αγώνες, που μάλλον είναι υπερβολικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι μονοθέσια 600 – 700 ίππων τρέχουν σε διαδρομή με ψηλές, μονές, μπαριέρες, ενώ στην Ελλάδα αυτό είναι αδιανόητο ακόμη και για F3 των 200 και κάτι!

ΠΗΓΗ: το site της ΟΜΑΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.