ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ξεσήκωσε την Καστανιά ο Ηλιόπουλος. Καταγγελία στο Σ.Ο.Α.Α.

Ξεσήκωσε την Καστανιά ο Ηλιόπουλος. Καταγγελία στο Σ.Ο.Α.Α.

Τελικά δεν είχε την ομαλή κατάληξη που όλοι θα ήθελαν η ανάβαση Καστανιάς. Για μία ακόμη φορά ξέσπασε μία διαμάχη ανάμεσα στον πρόεδρο του συνδέσμου οδηγών αγώνων αυτοκινήτου Σ.Ο.Α.Α. Μάριο Ηλιόπουλο και τον πολυπρωταθλητή και αγωνιζόμενο για περισσότερα από 35 χρόνια Λεωνίδα Κύρκο. Ας δούμε πώς αιτιολογεί αυτή τη διαμάχη ο Κύρκος με την αναφορά του προς το σύνδεσμο, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

O Λεωνίδας Κύρκος που κατέθεσε την αναφορά…

“Προς: ΔΣ ΣΟΑΑ 29.07.15

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ – ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Τα γεγονότα της Ανάβασης Καστανιάς με αναγκάζουν να αναφερθώ σε αυτά διότι θλίβομαι και προσβάλλομαι σαν προσωπικότητα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ πρώτου και δεύτερου σκέλους ο Νίκος Πασαλής φώναξε από τα μικρόφωνα της οργάνωσης ότι ο αγώνας κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί αν οι οδηγοί δεν συμμορφωθούν με την εντολή της αστυνομίας να μην οδηγούν γρήγορα, να μην ζεσταίνουν λάστιχα και να μην προσπερνούν μέσα στο χώρο των pits. Την ίδια στιγμή ο Ηλιόπουλος μίλησε προς τους αγωνιζόμενους λέγοντας ότι όλοι οι οδηγοί πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες.

Λίγο αργότερα πρώτος και μοναδικός, ο ίδιος παραβίαζε αυτά που επιτακτικά ζήτησε από τους υπόλοιπους, έκανε προσπέρασμα με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην απαγορευμένη περιοχή και ζέσταινε λάστιχα με προκλητικό τρόπο. Αν αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στις αναγνωρίσεις οδηγούσε με τρόπο που κινδύνευε η ασφάλεια των περαστικών και κατέληξε σε έξοδο και υλικές ζημιές στο ΙΧ αυτοκίνητο του, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο συγκεκριμένος δεν σέβεται κανέναν και κυρίως την οργάνωση και τους συναθλητές του.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν δέχομαι να με εκπροσωπεί αυτός σαν πρόεδρος στον ΣΟΑΑ όταν υποπίπτει σε τέτοια ατοπήματα. Τι παράδειγμα δίνει προς τους άλλους αγωνιζόμενους? Γι αυτό κάνω πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του και ζητώ την παραίτηση του. Επιπλέον, καλώ το ΔΣ του ΣΟΑΑ να ελέγξει όσα αναφέρω και να πάρει θέση διότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν ‘δύο μέτρα και δύο σταθμά’. Εκτός και αν ο σύνδεσμος θέλει, και τα άλλα του ισότιμα μέλη του να ενεργούν κάθε φορά με όμοιο τρόπο και σε κάθε αγώνα να μην συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Ο χώρος χρειάζεται ανθρώπους που να τον προβάλουν και όχι να τον προσβάλουν, χρειάζεται αθλητές που να μάχονται με τα χρονόμετρα και όχι με τον κίνδυνο και την ασφάλεια των άλλων. Και κυρίως χρειάζεται ανθρώπους που να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.”

Σίγουρα ο χώρος μόνο ανάγκη από τέτοιες διαμάχες δεν έχει. Από την άλλη όμως οριακές συμπεριφορές απειλούν περισσότερο από κάθε διαμάχη, ιδίως αν προέρχονται από αναγνωρίσιμα άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.