Παγκ.Πρωτάθλημα Αντοχής: Νίκη της Yamaha στον 8άωρο αγώνα της Suzuka

Παγκ.Πρωτάθλημα Αντοχής: Νίκη της Yamaha στον 8άωρο αγώνα της Suzuka

Πρώτη νίκη για την Yamaha με τους Espargaro-Smith-Nakasuga, εγκατέλειψε μετά από πτώση και τραυματισμό ο Casey Stoner.

Οι Pol Espargaro, Bradley Smith και Katsuyuki Nakasuga κέρδισαν τον 8ωρο αγώνα της Suzuka, χαρίζοντας στην Yamaha την πρώτη της νίκη μετά το 1996. Οι δυο αναβάτες της Tech3 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP (Οι Pol Espargaro, Bradley Smith) και ο δοκιμαστής και Πρωταθλητής Ιαπωνίας (Katsuyuki Nakasuga) τερμάτισαν πρώτοι, παρά το ότι είχαν δεχτεί ποινή 30 δευτερολέπτων.

Η Yamaha έκανε την πρώτη της επανεμφάνιση στον αγώνα αντοχής της Suzuka (ένας αγώνας πάρα πολύ σημαντικός για τους Ιάπωνες) μετά το 2002. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Dominique Aegerter, Josh Hook και Kyle Smith (TSR Honda) και στην τρίτη οι Yukio Kagayama, Ryuichi Kiyonari και Noriyuki Haga της ομάδας Kagayama Suzuki.

Δυστυχώς οι ελπίδες του Casey Stoner (επανήλθε σε αγωνιστική δράση μετά την απόσυρσή του στα τέλη του 2012) για έναν καλό τερματισμό τελείωσαν με τη τρομακτική πτώση που είχε ο Αυστραλός. Ο Stoner, τραυματίστηκε στον δεξί ώμο και στο αριστερό πόδι.

Η νίκη της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha  συνδυάστηκε με ντεμπούτο της νέας R1, η οποία ξεκίνησε από την pole position τον αγώνα, χάρη στον Espargaro που έκανε νέο ρεκόρ με χρόνο 2:06″. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του Ισπανού άσου μέσα στον αγώνα ήταν πράγματι εντυπωσιακός, κατορθώνοντας να μένει στο 2:09, την ώρα που οι άλλες ομάδες δυσκολεύονταν να τον ακολουθήσουν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένας απίστευτος αγώνας. Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη όμως από τα παιδιά γιατί έκανα ένα λάθος στον αγώνα κι έπρεπε να σταματήσουμε και χάσαμε περίπου ένα λεπτό» δήλωσε ο Pol Espargaro και πρόσθεσε: «Οι συναθλητές μου ήταν τόσο εντυπωσιακοί και τόσο γρήγοροι! Έδωσα το 200% όταν βγήκα έξω για να καλύψω την ποινή και τα καταφέραμε. Είναι εντυπωσιακό το τι κατάφερε η Yamaha σαν ομάδα και σαν οικογένεια μετά από τόσα χρόνια. Είμαι υπερήφανος για τον Nakasuga-san που έκανε τον 8ωρο Αγώνα μαζί μας αλλά και για τον Bradley Smith με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο γκαράζ στο MotoGP».

Τα αποτελέσματα:

1. Nakasuga/Espargaro/Smith (Yamaha Factory Racing) 204 γύροι

2. Aegerter/Hook/Smith (FCC TSR Honda) +1: 17,411”

3. Kagayama/Haga/Kiyonari (Team Kagayama Suzuki) -1 γύρο

4. Philippe/Delhalle/Masson (Suzuki Endurance Racing Team)-2 γύροι

5. Tsuda/Lowes/Waters (Yoshimura Suzuki)-3 γύροι

6. Checa/Foray/Gines (GMT94 Yamaha)-3 γύροι

7. Costa/Gimbert/Foray (Honda Endurance Racing) -3 γύροι

8. Hiura/Kamei/Yasuda (Honda Suzuka Racing Team) -4 γύροι

9. Yanagawa/Yudhistira/Watanabe (Team Green Kawasaki)-5 γύροι

10. Konno/Aoki/Ogata Motomap (Supply Suzuki)-5 γύροι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.