ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Πετάει”… ο Latvala στη Φινλανδία (videos)

“Πετάει”… ο Latvala στη Φινλανδία (videos)

O Jari-Matti Latvala προηγείται εντός έδρας στο NESTE OIL RALLY FINLAND του WRC, μετά από μία συναρπαστική μέρα, με την πρωτοπορία να αλλάζει τρεις φορές

Μετά από 160 χλμ. ειδικών διαδρομών υψηλής ταχύτητας νοτιοανατολικά της Jyvaskyla, ο Latvala είναι 2,6 δεύτερα εμπρός από τον πρωταθλητή Sebastien Ogier, ομόσταυλό τους στην VW. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Βρετανός Kris Meeke με Citroen DS 3, 21,4 δεύτερα πίσω από τον πρώτο. Μεγάλο πρόβλημα η απουσία service όλη τη μέρα, που καταδίκαζε όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα σε αργούς χρόνους.

Εντός έδρας οι Φινλανδοί δεν παίζονται. Η ιδιομορφία του αγώνα με τις υψηλές ταχύτητες και τα πολλά άλματα έχει φέρει τον Latvala πρώτο, με μία μόνο νίκη σε ειδική.

Ο Ogier ήταν πρώτος μετά τις νυχτερινές ειδικές της Πέμπτης, αλλά έχασε γρήγορα την πρώτη θέση από τον Meeke την Παρασκευή. Στη συνέχεια ήταν σειρά του Latvala να περάσει εμπρός κάνοντας έναν εκπληκτικό χρόνο στην ειδική Ouninpohja, με τα 70 άλματα. ήταν η 400η νίκη του σε ειδική στο WRC! «Σε κάποια σημεία με έκανα να φοβηθώ» δήλωσε ο Φιλανδός 

Ο Ogier ταλαιπωρήθηκε από τα χώματα που αφήνουν στη διαδρομή οι περίεργες γραμμές που ακολουθούν οι Σκανδιναβοί, αλλά δεν παύει να είναι μέσα στο παιχνίδι της νίκης

Η πρόσφυση, λόγω της βροχής την Πέμπτη και οι περίεργες γραμμές των Σκανδιναβών που φέρνουν χώματα μέσα στο δρόμο, ήταν το βασικό πρόβλημα του Ogier. Ο Meeke είχε ένα μικρό πρόβλημα με την μετάδοση, αλλά αυτό που αύξησε τη διαφορά ήταν μία ποινή 10 δευτερολέπτων για καθυστέρηση ενός λεπτού στο ΣΕΧ της τελευταίας ειδικής της ημέρας.

Ο Meeke εντυπωσιάζει για μία ακόμη φορά με τις επιδόσεις του. Παρ’ όλα τα προβλήματα με τη μετάδοση και την ποινή 10 δευτερολέπτων για καθυστέρηση, είναι τρίτος!

Τέταρτος είναι ο Mads Ostberg με Citroen DS3. Πέμπτος ο Thierry Neuville με Hyundai i20, προσπαθώντας να αποκτήσει την αυτοπεποίθησή του μετά την έξοδο στις δοκιμές. Έκτος ο Dani Sordo, επίσης με Hyundai, που είχε πρόβλημα με την εξάτμιση. Ο Juho Hanninen, o Martin Prokop, o επικεφαλής του WRC 2 Esapekka Lappi και ο Ott Tanak συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Ο Tanak με το Ford Fiesta RS ήταν τέταρτος μέχρι τη στιγμή που έσπασε ένα αμορτισέρ στην 3η ειδική και ταλαιπωρήθηκε στη συνέχεια. Το ίδιο έπαθε στην επόμενη ειδική ο ομόσταυλός του Elfyn Evans και καθυστέρησε 10 ολόκληρα λεπτά.

Μεγάλη η ζημιά στο Polo R του Andreas Mikkelsen, μετά την έξοδο.

Ο Andreas Mikkelsen, που έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του τελευταία, τούμπαρε στην 5η ειδική και η ζημιά στο Polo R του είναι πολύ μεγάλη για να συνεχίσει. Ο Hayden Paddon κατέστρεψε το Hyundai ενώ ήταν 5ος και ο Robert Kubica, με Ford Fiesta RS αυτή τη φορά, εγκατέλειψε με ηλεκτρικά προβλήματα.

Κατεστραμένο ουσιαστικά και το Hyundai του Hayden Paddon

Αποτελέσματα μετά από 9 ειδικές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.