ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

F1: πιο “καυτές” εκκινήσεις από την Κυριακή !!!

F1: πιο “καυτές” εκκινήσεις από την Κυριακή !!!

Στο κυνήγι του θεάματος η Formula 1 αλλάζει ελαφρά τη διαδικασία εκκίνησης, επιβάλλοντας λιγότερη συμμετοχή του μηχανικού και αύξηση της εμπλοκής του οδηγού από τη στιγμή που θα σβήσουν τα φώτα μέχρι τη στιγμή που θα βγει στην πίστα όλη η η ισχύς του κινητήρα.

Για να κατανοήσουμε τις αλλαγές ας δούμε πρώτα τη «μηχανολογική» διαδικασία της εκκίνησης. Κάθε οδηγός κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών και δε του Σαββάτου, δοκιμάζει εικονικές εκκινήσεις από όλα σχεδόν τα σημεία που πιθανόν να ξεκινήσει στο grid. Κατά τη διάρκεια των εκκινήσεων αυτών συλλέγονται πληροφορίες από τους μηχανικούς και αποφασίζεται το σημείο με την καλύτερη πρόσφυση, το σημείο που θα απελευθερωθεί πλήρως ο συμπλέκτης, το clutch bite point.

Ο οδηγός κατά τη διάρκεια της πραγματικής εκκίνησης κρατά και τα δύο paddles πατημένα. Με το σβήσιμο των φώτων αφήνει το ένα paddle για να ξεκινήσει το μονοθέσιο. Στο clutch bite point ελευθερώνει και το άλλο και ο συμπλέκτης αφήνει όλη την ισχύ να περάσει στην άσφαλτο, στο σημείο με την καλύτερη πρόσφυση, υποθετικά.

Μέχρι σήμερα ο μηχανικός μπορούσε να επικοινωνεί με τον οδηγό κατά την εκκίνηση και να του «δίνει» το clutch bite point, με τη βοήθεια των μετρήσεων αλλά και της τηλεμετρίας. Από την Κυριακή απαγορεύεται οποιαδήποτε επικοινωνία για το θέμα από τη στιγμή που αφήνει ο οδηγός τα pits μέχρι και την εκκίνηση, επιβάλλοντας να αποφασίζει ουσιαστικά ο οδηγός πότε και που θα απελευθερώσει και το δεύτερο paddle. Αυτό θα κάνει την εκκίνηση πιο ευαίσθητη στις ικανότητες των οδηγών και σίγουρα πιο θεαματική και συναρπαστική – ελπίζουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια πολλοί υποστηρίζουν ότι όλα αυτά είναι μια προσπάθεια προστασίας της Mercedes, που έχασε πανηγυρικά και στις δύο τελευταίες εκκινήσεις από τις Williams και τις Ferrari. Σε μία πίστα όπως το Spa σίγουρα η εκκίνηση δεν παίζει τόσο αποφασιστικό ρόλο, όπως π.χ. στην Ουγγαρία, αλλά θα πάρουμε μία γεύση για το πώς θα επηρεάσουν οι αλλαγές το όλο θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.