ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

F1, Βέλγιο: τα χαλάει όλα η μονοτονία της Mercedes !!!

F1, Βέλγιο: τα χαλάει όλα η μονοτονία της Mercedes !!!

Αν δεν ήταν οι δύο Mercedes, το Βελγικό Grand Prix είχε όλα τα στοιχεία να είναι ένας συναρπαστικός αγώνας: μάχη στην εκκίνηση, προσπεράσματα, διαφορετικές στρατηγικές, ακουμπήματα, λάθη, εγκαταλείψεις. Όλα όμως τα σκίασε για μία ακόμη φορά το 1-2 των Silver Arrows, με τον Hamilton να ισοφαρίζει τον Senna στα podium (80), στην τέταρτη θέση της «γενικής», πίσω από τους Schumacher (155), Prost (106) και Alonso (97).

Η εγκατάλειψη του Hulkenberg στην εκκίνηση, οδήγησε σε δεύτερη προσπάθεια, όπου ο Hamilton ξεκίνησε τέλεια, αλλά ο Roseberg έπεσε στην 8η θέση! Από εκεί και πέρα όμως όλα λειτούργησαν τέλεια για τον Γερμανό, που έφτασε να διεκδικεί την νίκη στο τέλος, με τον Hamilton να παίζει άμυνα.

Πιο χάλια 900 Grand Prix δεν μπορούσε να γίνει για την Ferrari. O Raikkonen ξεκινούσε πολύ πίσω και η 7 θέση που πέτυχε ήταν… επιτυχία. Ο Vettel παρότι ξεκινούσε 9ος (!) έφτασε μέχρι και την 3η θέση. Οι μηχανικοί όμως της Ferrari έκαναν λάθος στον υπολογισμό φθοράς των ελαστικών, το πίσω δεξί κλάταρε και τον άφησε θεατή, τη στιγμή που ένα pit stop θα του στοίχιζε το πολύ μία θέση.

Μία από τα ίδια και στη Williams, όπου οι μηχανικοί έβγαλαν τον Bottas στην πίστα με τρία μαλακά και ένα μέσο ελαστικό (!), κάτι που του στοίχισε ποινή και βέβαια ένα section με το αυτοκίνητο αρκετά ασταθές. Γενικά όμως τα μονοθέσια δεν έπεισαν με την απόδοσή τους.

Οι Reb Bull αντίθετα έδειξαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε έναν αγώνα που δεν ευνοεί τον κιητήρα της Renault. Παρόλο που ο Ricciardo εγκατέλειψε, η 4η θέση του Kvyat ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να περιμένει η ομάδα. Πόσο μάλλον η Lotus που είδε μία θέση στο podium σε έναν δύσκολο αγώνα, με τον Grosjean να απειλεί στα ίσια ακόμη και αυτόν τον Vettel.

Άσχημος αγώνας και για τις McLaren που τερμάτισαν στην 13η και 14η θέση, «καταφέρνοντας» για πρώτη φορά μετά το  1998 να μην μπουν στη βαθμολογούμενη δεκάδα, σε έναν αγώνα που έχουν σημειώσει 16 νίκες!

Βαθμολογία Οδηγών

Βαθμολογία Ομάδων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.