ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η τραγική στιγμή που ο Justin Wilson χάνει την ζωή του οδηγώντας το μονοθέσιό του [βίντεο]

Η τραγική στιγμή που ο Justin Wilson χάνει την ζωή του οδηγώντας το μονοθέσιό του [βίντεο]

Μία ημέρα μετά το τρομακτικό συμβάν στην πίστα του Πόκονο κατά τη διάρκεια του αγώνα του IndyCar Series, ο Justin Wilson υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 37χρονος Βρετανός οδηγός της Andretti Autosport χτυπήθηκε στο κεφάλι, στον 180ο από τους 200 γύρους του αγώνα, από το ρύγχος του μονοθεσίου του Sage Karam, που είχε χάσει τον έλεγχο δευτερόλεπτα νωρίτερα.

«Είναι μία εξαιρετικά λυπηρή ημέρα για το Indycar και όλη την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού», σχολίασε ο Mark Miles, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διοργανώνει το πρωτάθλημα. «Ο Justin δεν ήταν μόνο ικανός οδηγός αλλά επίσης ένας ευγενικός και ταπεινός χαρακτήρας, κάτι που τον έκανε ένα από τα πιο σεβαστά μέλη του paddock. Πλέον όλη η προσοχή μας θα επικεντρωθεί στο να παρέχουμε την απαραίτητη στήριξη στην οικογένειά του».

Ο Justin Wilson άφησε πίσω του τη γυναίκα του και δύο κόρες. Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του Βρετανού οδηγού, θα γίνει σεβαστή η επιθυμία του για δωρεά των οργάνων του.

Ο γεννημένος στο Σέφιλντ της Αγγλίας οδηγός, πήρε το 2001 τον τίτλο στη Formula 3000 και δύο χρόνια μετά, συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Έτρεξε 11 αγώνες με την ανίσχυρη Minardi και στη συνέχεια άλλους πέντε με τη Jaguar, με την οποία και βαθμολογήθηκε στον αγώνα της Ινδιανάπολης.

Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και για τέσσερα χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα ChampCar, όντας μάλιστα πολύ ανταγωνιστικός: 3 στην τελική βαθμολογία το 2005, δεύτερος το 2006 και το 2007.

Από το 2008 αγωνιζόταν στο IndyCar Series, θεσμό στον οποίο έχει πανηγυρίσει δύο νίκες, με καλύτερη σεζόν αυτή του 2013 όταν και ήταν 6 στην τελική βαθμολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.