0,5 με 2 δεύτερα ταχύτερη η αγωνιστική Ferrari 488 GTE από την 458

0,5 με 2 δεύτερα ταχύτερη η αγωνιστική Ferrari 488 GTE από την 458

H νέα αγωνιστική Ferrari 488 GTE, εξελιγμένη στο όριο της κατηγορίας GTE, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στην πίστα της Vallelunga, στις αρχές του Αυγούστου, όπως αποκάλυψε η εταιρία.

Το αυτοκίνητο ουσιαστικά αντικαθιστά την 458 και δοκιμάστηκε από τους εργοστασιακούς οδηγούς της Ferrari Gianmaria Bruni και Davide Rigon.

«Αυτή ήταν απλά μία αρχική δοκιμή. Δοκιμές εξέλιξης θα ξεκινήσουμε μέσα στο Σεπτέμβρη. Θα βρεθούμε τελικά με τους υπόλοιπους κατασκευαστές στη Ladoux, το πεδίο δοκιμών της Michelin, στα τέλη Σεπτέμβρη. Το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για παράδωση στις ομάδες πριν ξεκινήσει η σεζόν.» δήλωσε ο Antonello Coletta,  επικεφαλής αγωνιστικού της Ferrari GT.

H 488 φορά τον ίδιο V8 bi-turbo κινητήρα με την έκδοση δρόμου, που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το Μάρτη. Οι κανονισμοί του 2016 επιτρέπουν περισσότερες ελευθερίες στην αεροδυναμική, με αποτέλεσμα η 488 να παρουσιάζεται μισό με δύο δευτερόλεπτα στο γύρο ταχύτερη από τη 458, στις πίστες που χρησιμοποιεί η σειρά GTE.

To αυτοκίνητο σαν GT3 έχει στόχο το World Endurance Championship. Οι δοκιμές της 488 GT3 που λίγο διαφέρει από την GTE, έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά κανείς δεν ξέρει αν το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για το Daytona 24 Hours το Γενάρη στην Αμερική, για το  IMSA SportsCar Championship. Ομάδες όπως η Risi Competizione επιθυμούν να την τρέξουν στην κλάση GT Le Mans.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτογραφίες John Brooks

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.