ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκκίνηση αύριο για το Ράλι Ακρόπολις 2015

Εκκίνηση αύριο για το Ράλι Ακρόπολις 2015

Ο Εθνικός μας αγώνας εκκινεί αύριο κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης όπου 77 πληρώματα θα περάσουν τη ράμπα. Τα 29 εξ’ αυτών αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι. Τα υπόλοιπα 48 αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα Ράλι όπου ο αγώνας μετράει διπλός και Σάββατο και Κυριακή.

Η εκκίνηση είναι αύριο στις 15:00 μετά το μεσημέρι όμως η δράση θα έχει ξεκινήσει νωρίτερα στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου με την Qualifying Stage. Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει επίσης δυο ειδικές διαδρομές την «SEAJETS Κινέτα Λουτράκι» που ξεκινά στις 16:28 και την ΕΚΟ Racing «Κινέτα» που ξεκινά στις 19:36. H δεύτερη αυτή ειδική διαδρομή είναι νυχτερινή.

Η Κυριακή έχει επτά ειδικές διαδρομές, τρεις επαναλαμβανόμενες και την EKO Racing ΖΗΡΕΙΑ. H μέρα ξεκινάει από την ειδική διαδρομή SEAJETS Αθίκια στις 08:00 το πρωί, η εν λόγω ειδική επαναλαμβάνεται στις 14:00. Συνεχίζει με την ειδική διαδρομή ΚΛΕΝΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ που θα γίνει στις 08:30 το πρωί και θα επαναληφθεί στις 14:35 το απόγευμα και η τριπλέτα ολοκληρώνεται με την ειδική διαδρομή Κεφαλάρι με εκκίνηση στην 09:58 το πρωί και επανάληψη στις 16:02 μετά το μεσημέρι.

Η ειδική διαδρομή της Ζήρειας θα γίνει μια φορά με εκκίνηση στις 11:00 το πρωί της Κυριακής. Η συγκεκριμένη ειδική διαδρομή αποτελεί και την δική μας πρόταση για το φετινό Ράλι Ακρόπολις και μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Χτες τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα πήραν μια πρώτη γεύση από τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα με 2 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές Κλένια-Μυκήνες, Κεφαλάρι και EKO Racing Ζήρεια που θα διεξαχθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

1    BREEN Craig – MARTIN Scott    PEUGEOT 208 T16 R5

«Οι Ειδικές Διαδρομές είναι πολύ δύσκολες και οι συνθήκες που συναντήσαμε σήμερα δεν ήταν πολύ καλές. Όμως έτσι έχει η κατάσταση, οπότε μένει να δούμε τη συνέχεια».

2    KAJETANOWICZ Kajetan – BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5

«Οι Ειδικές Διαδρομές είναι πολύ γρήγορες. Η δεύτερη (Κεφαλάρι) είναι πολύ γλιστερή, τη στιγμή που η τελευταία (Ζήρεια) είναι πολύ γρήγορη συνολικά, ενώ το τελευταίο της κομμάτι είναι απαιτητικό».

3    LUKYANUK Alexey – ARNAUTOV Alexey    FORD Fiesta R5

«Οι Ειδικές Διαδρομές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Είναι αρκετά διαφορετικές από εκείνες που έχουμε συνηθίσει, με περισσότερες στροφές και πέτρες. Η δεύτερη Ειδική Διαδρομή που πραγματοποιήσαμε σήμερα ήταν πολύ γλιστερή και λασπωμένη. Αν υπάρξει βροχή, θα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα είναι το οδόστρωμα».

10    Λάμπρος Αθανασούλας Νίκος Ζακχαίος    SKODA Fabia R5

«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ καλές, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή. Η ειδική διαδρομή Κλένια-Μυκήνες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως είναι και η Ζήρεια. Το Κεφαλάρι ήταν επίσης καλό με βάση ό,τι είδαμε εμείς το απόγευμα, καθώς οι λάσπες ήταν πατημένες, και με εξαίρεση λίγα σημεία, το οδόστρωμα ήταν σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν φυτευτές πέτρες μεν, αλλά με όλα όσα είχα ακούσει περίμενα χειρότερα. Αν δε βρέξει, θα είναι καλά. Γενικά οι ειδικές διαδρομές είναι καλές».

14   Κύρκος Λάμπρος, Γιώργος Πολυζώης    MITSUBISHI Lancer Evo IX

«Η Κλένια-Μυκήνες είναι ωραία, άλλωστε είναι γνωστή από προηγούμενους αγώνες. Το Κεφαλάρι είχε πολλή λάσπη, ιδιαίτερα στο κομμάτι που βρίσκεται μετά από την αλλαγή πορείας. Η Ζήρεια είναι επίσης πολύ καλή, όμως στο πρώτο πέρασμα συναντήσαμε αρκετή ομίχλη που μας δυσκόλεψε λίγο».

16    Ιορδάνης Σερδερίδης – Φρεντερίκ Μικλότ    CITROEN DS3 R5

«Η πρώτη από τις ειδικές διαδρομές που είδαμε σήμερα είναι γνωστή από πέρυσι, αν και έχει λίγο περισσότερη άσφαλτο. Η δεύτερη είναι πολύ γρήγορη, γλιστερή και περίπλοκη ως προς την αντιμετώπισή της. Η τελευταία, ειδικά στην αρχή της, θυμίζει αυτοκινητόδρομο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν την εξέλιξη του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ2 το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 21:00. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ανασκόπηση του αγώνα, διάρκειας μιας ώρας, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 18:00 και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 22:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.