GP Ρωσίας: Χαμός στο FP1 λόγω διαρροής καυσίμου

GP Ρωσίας: Χαμός στο FP1 λόγω διαρροής καυσίμου

Επεισοδιακά ξεκίνησε το Grand Prix του Σότσι, λόγω ενός απίστευτου ατυχήματος κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής.

Ένα όχημα υποστήριξης (φορτηγό) που βγήκε στην πίστα πριν την έναρξη του FP1, είχε διαρροή καυσίμου σε δύο σημεία του circuit, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να διακόψουν για μισή ώρα την έναρξη των δοκιμαστικών.

Αν και προσπάθησαν να ξεπλύνουν το πετρέλαιο με νερό, η πίστα στα συγκεκριμένα σημεία γλιστρούσε αρκετά, με πολλούς οδηγούς να επιλέγουν τα ενδιάμεσα ελαστικά ώστε να έχουν καλύτερη πρόσφυση. Όλοι οδηγούσαν προσεκτικά για να μην καταλήξουν στον τοίχο, αλλά και πάλι δεν έλειψαν τα τετ-α-κε.  

Οδηγοί και ομάδες είχαν πολλά παράπονα από τους Ρώσους διοργανωτές, με τον Vettel να λέει πως επικρατεί αλαλούμ. Έπειτα από αρκετή ώρα και αφού όλοι μπαινόβγαιναν στα pits μέχρι να στεγνώσει η πίστα, άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι γρήγοροι χρόνοι. Κανείς δεν μπόρεσε να κάνει πάνω από 15 γύρους, με τον Nico Hulkenberg να γράφει 1:44.355 και τον Nico Rosberg να τον ακολουθεί με διαφορά 0.052 δεκάτων του δευτερολέπτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ομάδες περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο FP2 που ξεκινά σε λίγη ώρα, ώστε να συλλέξουν επιτέλους τις πληροφορίες και τα δεδομένα που θέλουν.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.