F1, Ρωσία: συναρπαστικές μάχες μπροστά στα μάτια του Vladimir Putin.

F1, Ρωσία: συναρπαστικές μάχες μπροστά στα μάτια του Vladimir Putin.

Σε ένα επεισοδιακό αγώνα ο Lewis Hamilton είδε τη διαφορά του από τον Nico Rosberg να αυξάνεται, όταν ο ομόσταυλός του εγκατέλειψε στον 7ο γύρο. Και όλα αυτά ανάμεσα σε απίστευτα σκηνικά και μοναδικές μάχες, μπροστά στον Vladimir Putin.

H καρώ σημαία πέφτει για τον Hamilton και τον φέρνει πιό κοντά στον τίτλο.

Ο αγώνας ήταν όλος επεισοδιακός. Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής που ουσιαστικά δεν έγιναν, επειδή ένα φορτηγό της οργάνωσης έχασε πετρέλαια πάνω στην πίστα, μέχρι το τρομακτικό, αλλά ανώδυνο τελικά, ατύχημα του Sainz το Σάββατο και τη σύγκρουση Raikkonen και Bottas στον τελευταίο γύρο του αγώνα!

Οι Mercedes και πάλι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα χρόνων, κάνοντας άνετα το 1-2 στις κατατακτήριες, παρόλο που ο Hamilton δεν ολοκλήρωσε τον καλό του γύρο και έμεινε δεύτερος.

Η πολύ καλή εκκίνηση των δύο Mercedes

Στην εκκίνηση έφυγαν μπροστά, ενώ πίσω γινόταν χαμός. Bottas, Vettel και Raikkonen είχαν τη δική τους μάχη, που δεν ολοκληρώθηκε μια και το τρακάρισμα των Nico Hulkenberg και  Marcus Ericsson στη δεύτερη στροφή, έβγαλε το safety car στην πίστα. Σχεδόν μόλις ξεκίνησε ο αγώνας ο Rosberg παραπονέθηκε για προβλήματα με το γκάζι και στον 7ο γύρο εγκατέλειψε.

To safety car με τις δύο Mercedes πίσω του. Λίγους γύρους αργότερα ο Roseberg εγκατέλειψε από πεντάλ γκαζιού.

Στο 12ο γύρο ξαναβγήκε το safety car, όταν ο Romain Grosjean έπεσε με τη Lotus του στον τοίχο στην στροφή 3. Μετά το ξεκίνημα του αγώνα στον 17ο γύρο, ο Hamilton… δεν ξανακοίταξε τους καθρέπτες του, αφού έχτισε μία διαφορά που του εξασφάλισε τη νίκη, παρόλο που ένας εκπληκτικός για μία ακόμη φορά Vettel κατάφερε να μειώσει τα 13 δεύτερα σε 5 και να κάνει τους Γερμανούς να ανησυχήσουν. Έτσι ο οδηγός της Ferrari περνάει δεύτερος στη βαθμολογία εμπρός από το Rosberg, αλλά διατηρεί μόνο μαθηματικές πιθανότητες για τον τίτλο.

Σκηνή από τη μάχη των δύο Ferrari

Ο αγώνας όμως έκλεισε με έναν δραματικό τρόπο. Ο Perez με την Force India και με φθαρμένα ελαστικά προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του τους Bottas και Raikkonen και να διατηρήσει την τελευταία θέση του βάθρου. Κάποια στιγμή οι δύο Φινλανδοί πέρασαν τον Μεξικάνο στον τελευταίο γύρο και συνέχισαν να μάχονται για την τρίτη θέση. Κάπου ο Raikkonen το παράκανε χώνοντας βαθιά τη… μύτη του στο εσωτερικό της στροφής, κάπου ο Bottas έκλεισε πολύ τη γραμμή του και επήλθε το μοιραίο. Ο Bottas εγκατέλειψε και ο Raikkonen τερμάτισε τέταρτος με τη Ferrari σοβαρά τραυματισμένη, με τον Perez να πανηγυρίζει το 5ο του βάθρο. Το όλο γεγονός εξετάζεται από τους αγωνοδίκες, γιατί πέρα από όλα τα άλλα, ο τερματισμός του Raikkonen στερεί από τη Mercedes την εξασφάλιση του τίτλου κατασκευαστών ήδη.

Ο Verstappen με σκισμένο λάστιχο από το ατύχημα στην εκκίνηση

Το ατύχημα στον πρώτο γύρο που έβγαλε στην πίστα το safety car

Αποτελέσματα GP Ρωσίας

Βαθμολογία Οδηγών F1

Βαθμολογία Ομάδων F1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.