ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

WRC, Ισπανία: Δράμα στην τελευταία ειδική, φέρνει το Mikkelsen νικητή (videos)

WRC, Ισπανία: Δράμα στην τελευταία ειδική, φέρνει το Mikkelsen νικητή (videos)

Ξεκίνησε τρίτος την τελευταία ειδική. Και στον τερματισμό της έμαθε πως είναι δεύτερος, έχοντας περάσει το Latvala και, σε λίγα δευτερόλεπτα, ότι είναι νικητής, αφού ο Ogier, ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2015, είχε τρακάρει στη μπαριέρα και εγκαταλείψει τον αγώνα!

O Mikkelsen, δεξιά, δείχνει να μην πιστεύει τη νίκη του και δαγκώνει το μετάλλιο!!!

Ειδικές 1-5

Ειδικές 6-9

Ειδικές 10-13

Ειδικές 14-17

Ειδικές 18-20

Super Special Stage

Rally Review

Δύσκολος ο αγώνας στην Καταλονία. 23 ειδικές, μικτός – 1 μέρα χώμα και 2 μέρες άσφαλτο – με μικρό χρόνο για αλλαγές στα αυτοκίνητα και περιορισμένη πρόσφυση. Και μόνο το γεγονός ότι ο αδιάφορος για το αποτέλεσμα Ogier, τράκαρε και διέλυσε το Golf R, είναι ενδεικτικό. 

Το ατύχημα του Ogier, έδωσε τη νίκη στο Mikkelsen

Ο Νορβηγός Mikkelsen κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα μετά από 64 συμμετοχές στον κορυφαίο θεσμό, με τρόπο που ίσως ξεπληρώνει την ατυχία που είχε στη Σουηδία, που βγήκε στην τελευταία ειδική ενώ κυνηγούσε επί ίσοις όροις τον Ogier.

Tοπικός ήρωας ο Sordo, έφτασε μέχρι και δεύτερος, αλλά περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Εύκολο το 1-2-3 μέχρι την προτελευταία ειδική για την VW. Μόνο ο τοπικός Sordo με το Hyundai είχε καταφέρει να ανεβεί μέχρι και δεύτερος, αλλά υπεχώρησε απέναντι στην υπεροχή των Polo, ενώ ο πάντα θεαματικός Kubica κέρδισε την πρώτη ειδική, για να σκίσει δύο ελαστικά στη συνέχεια και να πέσει πίσω. Από πλευράς Ford και τα δύο αυτοκίνητα βγήκαν εκτός, ενώ τα Citroen είχαν την εσωτερική τους μάχη, ένα λεπτό πίσω από τους πρώτους.

Τρία πρωταθλήματα για τον Al Attiyah φέτος!!!

Ο Al Attiyah ήταν ίσως ο πιο χαρούμενος στη ράμπα του τερματισμού, μετά το Mikkelsen. Μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει τρεις τίτλους! Αυτόν των Cross Country Rallies της FIA, το Πρωτάθλημα Rally Μέσης Ανατολής και το έπαθλο WRC2, επίσης της FIA. Σίγουρα ένας σπουδαίος οδηγός που πέρα από όλα τα άλλα ενδιαφέρεται και για το θέαμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Fabia R5 δείχνουν να είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας, κερδίζοντας τις 3 πρώτες θέσεις της WRC2 στην Καταλονία.

   Αποτελέσματα

    Βαθμολογία μετά την Ισπανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.