ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC για το 2016

Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC για το 2016

Η διοργανώτρια Αρχή, WRC Promoter, ανακοίνωσε το επίσημο καλεντάρι της επόμενης σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Το πρωτάθλημα του 2016 περιλαμβάνει 14 αγώνες, με τη σεζόν να ξεκινά από το Μόντε Κάρλο στις 22 Ιανουαρίου και να ολοκληρώνεται στην Αυστραλία στις 20 Νοεμβρίου. Στο καλεντάρι ξεχωρίζει η επιστροφή της Κίνας στο WRC έπειτα από 17 χρόνια, αν και πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν διάφορα προαπαιτούμενα που έθεσε η FIA.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της WRC Promoter, Oliver Ciesla, το Ράλι Κίνας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση, κυρίως για λόγους ασφάλειας. «Η επιστροφή της Κίνας υποστηρίχθηκε από όλους τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και είναι ευκαιρία για όλες τις εταιρείες να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από ένα πρωτάθλημα αυτοκινήτων που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής. Το πρόγραμμα προσφέρει ένα δελεαστικό μίγμα της παράδοσης του WRC, με τη μορφή ιστορικών αγώνων όπως η Σουηδία, η Αργεντινή και η Φιλανδία».

Από την παράδοση βέβαια λείπουν το Acropolis και Safari, οι πιό κλασσικοί αγώνες Rally, θυσία στο βωμό των συμφερόντων και των μεγάλων αγορών. Δυστυχώς όπως η Ο.Μ.Α.Ε. δεν είναι Ε.Λ.Π.Α. με διασυνδέσεις βαθιά μέσα στη διεθνή ομοσπονδία. Διασυνδέσεις που έφτασαν το Acropolis στην κορυφή των αγώνων rally και το κρατούσαν εκεί παρόλες τις πιέσεις, χειρότερες ίσως και απο τις σημερινές.

Αναλυτικά το αγωνιστικό καλεντάρι

22-24 Ιανουαρίου: Μόντε Κάρλο

12-14 Φεβρουαρίου: Σουηδία

4-6 Μαρτίου: Μεξικό

22-24 Απριλίου: Αργεντινή

20-22 Μαΐου: Πορτογαλία

10-12 Ιουνίου: Ιταλία

1-3 Ιουλίου: Πολωνία

29-31 Ιουλίου: Φιλανδία

19-21 Αυγούστου: Γερμανία

9-11 Σεπτεμβρίου: Κίνα

30 Σεπτ. – 2 Οκτ.: Γαλλία

14-16 Οκτωβρίου: Ισπανία

28-30 Οκτωβρίου: Μ. Βρετανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

18-20 Νοεμβρίου: Αυστραλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.