Θέαμα και συναγωνισμός στην 17η ανάβαση Δημητσάνας –Ζυγοβιτσίου

Θέαμα και συναγωνισμός στην 17η ανάβαση Δημητσάνας –Ζυγοβιτσίου

Η παρουσία του κόσμου, ο έντονος συναγωνισμός από πλευράς αγωνιζομένων και η άριστη οργάνωση που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, είναι τα τρία χαρακτηριστικά της 17ης ανάβασης Δημητσάνας –Ζυγοβιτσίου, ενός αγώνα που προσμετρούσε σε έξι κατηγορίες με βάση τον κυβισμό των οχημάτων, στο Κύπελλο Αναβάσεων Ν. Ελλάδος.

Η τοπική κοινωνία στήριξε την διοργάνωση της START LINE με όλες τις της δυνάμεις κάτι που επισφραγίστηκε με την παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας, κ. Γιάννη Γιαννόπουλου και της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας, κ. Μαρίνας Διαμαντοπούλου, στην τελετή απονομών της 17ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου.

Η διαδρομή των περίπου 2.700μ. είχε γεμίσει από τους ήχους των 64 αγωνιστικών αυτοκινήτων αλλά και από την ζωντάνια που χάρισαν οι εκατοντάδες θεατές.

Στην κατηγορία μέχρι τα 1.400 κ. εκ. ο Ζαχαρίας Παναγόπουλος με το Peygeot 106 Rallye, ευτύχησε να πάρει την πρώτη νίκη στην καριέρα του στους αγώνες, κάτι που πανηγύρισε έξαλλα μόλις ολοκλήρωσε το 2ο σκέλος και έφτασε στην κεντρική πλατεία του Ζυγοβιστίου. Πίσω του βρέθηκαν ο Κώστας Καπουρελάκος με το Talbot και ο Ευθύμιος Χριστοδούλου με Peugeot 106 Rallye.

Στα 1.600 κ. εκ. ο Παναγιώτης Κωστόγιαννης με το Citroen Saxo VTS επικράτησε σε μια… αρκαδική μονομαχία του Γιώργου Γιαννόπουλου, επίσης με Saxo, ενώ στην άλλη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Βασίλης Ντέρμας με Peugeot 106 S16.

Στα δίλιτρα είχαμε επίσης Αρκά πρωταγωνιστή, σε έναν αγώνα που παραδοσιακά οι οδηγοί από την Τρίπολη δίνουν βροντερό παρών, καθώς ο Τρύφωνας Χασάπης με το Citroen AX ήταν ταχύτερος και στα δύο σκέλη για να αφήσει πίσω του τον Γιώργο Μαραβέλια με την όμορφη και αποτελεσματική BMW 318. Τρίτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Ντέκας με το Citroen Saxo Kit Car.

Στην κορυφαία κατηγορία, εκείνη άνω των 2.000 κ. εκ. ο Γιάννης Ποτουρίδης με το Subaru Impreza δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη από τη στιγμή ιδίως που η μοναδική αντίπαλός του ήταν η μάι εκ των δύο κυριών του αγώνα, η Θεοδώρα Χόνδρου με Ford Sierra Cosworth (η άλλη κυρία ήταν η Βάσω Κουρτίδου).

Οι κορυφαίες επιδόσεις ήρθαν ασφαλώς από την Formula Saloon και τα υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα αυτής. Ο Πυργιώτης, Αργύρης Τσούλος με το Mitsubishi EVO IX ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί ούτως ή άλλως, όμως η πίεση του Πίτ Παρθένη από την Πάτρα μ το άλλο Mitsubishi, ήρθε να δώσει μια ξεχωριστή χροιά σε αυτή τη μονομαχία. Ο Τσούλος τελικά επικράτησε με διαφορά 2 λεπτών και 25 δευτερολέπτων, που ήταν και η μικρότερη ανάμεσα στους νικητές των κατηγοριών. Πίσω τους βρέθηκε ο Κώστας Τσαφαράς με την Lancia Integrale. Στα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα της Saloon η νίκη πήγε στον Παναγιώτη Δούβαλη με το BMW E36 με τους Ρένο Παπαδάτο και Βασίλη Παπαχριστόπουλο, με τα δύο Peugeot 106 να ακολουθούν.

Το εντονότερο πάντως τοπικό στοιχείο χάρισε η νίκη του Ταξιάρχη Ασημακόπολου στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda. Ο Δημητσανίτης οδηγός εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Στάθης Κουκέας στο 2ο σκέλος και από τη στιγμή που η διαφορά του 1ου σκέλους ανάμεσα στους δύο ήταν πολύ μικρή, την κάλυψε και κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του. Πίσω του στο έπαθλο των Skoda Fabia του Ενιαίου βρέθηκε ο Μιχάλης Δουλτσίνος και τρίτος ο Βασίλης Κοκλάνης στο καλύτερο αποτέλεσμα της μικρής μέχρι τώρα, καριέρας του.

Η 17η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου έκλεισε με τους νικητές να τιμώνται παραλαμβάνοντας τα έπαθλά τους στο κέντρο της Δημητσάνας εν μέσω κόσμου και επισήμων, όπου εκτός από τους νικητές των κατηγοριών, απονεμήθηκαν κύπελλα και στους ταχύτερους των κλάσεων που υπήρξαν στον αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.