Το SKODA 130 RS του Ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο πήρε και πάλι εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Το SKODA 130 RS του Ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο πήρε και πάλι εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Ήταν συγκινητικές οι στιγμές όταν τα αγωνιστικά μιας άλλης εποχής ξεκίνησαν (χθες) το μεσημέρι της Τετάρτης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης συμμετέχοντας στο 22ο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο 2019.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία ήταν και ένα SKODA 130 RS. Και γι αυτό την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Αυτού Εξοχότης, Πρέσβης της Τσεχίας στην Ελλάδα, κ. Γιαν Μπρόντυ.

Τα αγωνιστικά μετά την Ακρόπολη, κατευθύνθηκαν για την Πάτρα και μετά ξεκίνησαν με πλοίο για την Ανκόνα της Ιταλίας, απ’ όπου θα κατευθυνθούν προς το Μιλάνο. Εκεί, υπάρχει μια ευρύτερη ανασυγκρότηση, με άλλα ιστορικά αυτοκίνητα που φθάνουν από άλλες χώρες της Ευρώπης και μεγαλώνουν το γκρουπ των …παλιών. Στη συνέχεια, όλα τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς τη Γαλλία, όπου από το Σάββατο έως την Τετάρτη θα συμμετάσχουν σε 15 ειδικές διαδρομές (regularity), σε μία συνολική απόσταση 1.530 χλμ.

Η Αθήνα, μετά από «διάλειμμα» 44 ετών είναι και πάλι ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν εκκίνηση του πιο εμβληματικού ίσως ράλι στο καλεντάρι των ιστορικών αγώνων. Και η ČK Motorsport, η ομάδα από την Τσεχία στην οποία ανήκει το 130 RS, τιμώντας τη χώρα μας αλλά και την αγάπη που δείχνουν οι Έλληνες προς την Skoda , επέλεξε την Αθήνα για την εκκίνηση του αγώνα τους.

Η Ελλάδα όμως, επελέγη και για έναν ακόμα λόγο: Το πρώτο SKODA που συμμετείχε σε «κανονικό» Ράλι Μόντε Κάρλο, το μακρινό 1936, είχε ξεκινήσει πάλι από την Αθήνα! Πλήρωμα του 130 RS που συμμετέχει στον εφετινό αγώνα, οι έμπειροι σε αγώνες του είδους, Κάρελ Μαχ και Γιαν Μπλάχα, οι οποίοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα για 7η φορά.

Το SKODA 130 RS των Μαχ – Μπλάχα, που ξεκίνησε από την Αθήνα έχει στις πόρτες του τον αριθμό 105. Σε σύνολο 316 συμμετοχών είναι τιμητικός ο αριθμός που του έδωσαν οι οργανωτές γιατί το υπερτεσσαρακονταετές αυτοκίνητο ανήκει σε αυτά που αναμένονται να σημειώσουν μεγάλη προκαθορισμένη μέση ωριαία ταχύτητα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο – εξαιρετικά συντηρημένο SKODA 130 RS του ’76 – έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα της Δευτέρας. Βρήκε φιλόξενη στέγη στις εγκαταστάσεις της SKODA ΜΑΚΡΗΣ, στη Νέα Ιωνία.

Ένας γρήγορος μηχανολογικός έλεγχος από τους μηχανικούς της εταιρείας, είχε περισσότερο χαρακτήρα απότισης φόρου τιμής, σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές σιλουέτες των αγώνων ράλι μιας άλλης εποχής, παρά ελέγχου αυτού καθαυτού, μια και το αυτοκίνητο είναι σε άψογη κατάσταση. Χθες το RS πήρε και πάλι εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, συμμετέχοντας στο 22ο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Skoda έχει 118 χρόνια ιστορίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θα ξέρετε ότι πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC ενώ στην Ελλάδα το Skoda Fabia συμμετέχει στο πρωτάθλημα Ενιαίου του ΣΟΑΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.