Πανηγύρια για τη Hyundai Motorsport στο Ράλι Κορσικής του WRC 2019

Πανηγύρια για τη Hyundai Motorsport στο Ράλι Κορσικής του WRC 2019

Δύσκολες στιγμές πέρασε ο Thierry Neuville αλλά τελικά τα κατάφερε να κερδίσει και να ανέβει πρώτος στη ράμπα του τερματισμού στο δύσκολο Ράλι Κορσικής, αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Το Ράλι Κορσικής ήταν ο 4ος γύρος του WRC της FIA του 2019. Μετά από μια δραματική Power Stage, οι Thierry Neuville -Nicolas Gilsoul τα κατάφεραν και η Hyundai Motorsport το πανηγύρισε. Έχοντας αρχικά προπορευθεί στο ράλι, οι Βέλγοι υποχώρησαν στη δεύτερη θέση το πρωί της Κυριακής καθώς ο Elfyn Evans δημιούργησε ένα πλεονέκτημα 11 δευτερολέπτων.

Ο Neuville είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση ως ότου τα προβλήματα του Evans δώσουν τη νίκη στο πλήρωμα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την 11η νίκη της Hyundai Motorsport στο WRC, το δεύτερο θρίαμβο της στο Tour de Corse και την πρώτη νίκη της ομάδας τη σεζόν 2019. Οι Ισπανοί Dani Sordo και Carlos del Barrio ολοκλήρωσαν την 14η stage στην τέταρτη θέση για να προσθέσουν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Hyundai Motorsport. Η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών με 114 βαθμούς, 12 διαφορά από τους πλησιέστερους αντιπάλους της Citroën, ενώ δύο επιπλέον βαθμοί στην Power Stage έδωσαν στο Neuville προβάδισμα δύο βαθμών στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Και τα τρία πληρώματα του WRC της Hyundai i20 Coupe ολοκλήρωσαν τον εξαντλητικό αγώνα, με τον Sébastien Loeb να τερματίζει στην όγδοη θέση, έχοντας χάσει δύο λεπτά κατά την εκκίνηση του αγώνα την Παρασκευή.

Ο Neuville δήλωσε : «Απίστευτο ράλι και φανταστικό αποτέλεσμα! Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον Elfyn και τον Scott. Ήταν μια μεγάλη μάχη και ήταν αναμφισβήτητα το ταχύτερο πλήρωμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν γνωρίζαμε πραγματικά τι είχε συμβεί μέχρι που είδαμε τους μηχανικούς μας στο τέλος».

Ο Sordo δήλωσε: «Ήρθαμε στην Κορσική με στόχο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και το πετύχαμε. Δείξαμε θετικό ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως στη Long Stage του Σαββάτου. Δεν είχαμε τη συνέπεια που χρειαζόμασταν για να πολεμήσουμε για το βάθρο, αλλά η τέταρτη θέση είναι ικανοποιητική».

Sébastien Loeb / Daniel Elena (# 19 Hyundai i20 Coupe WRC)

Η απώλεια χρόνου στην πρώτη φάση της Παρασκευής εμπόδισε μια πιο δυναμική παρουσία. Τελικά εξασφάλισε την όγδοη θέση.

Ο επόμενος αγώνας WRC είναι το Ράλι της Αργεντινής. Το δημοφιλές ράλι των χαλικιών θα πραγματοποιηθεί 25-28 Απριλίου 2019.

Συνολική τελική κατάταξη – Tour de Corse

1 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 3:22:59.0

2 S. Ogier J. Ingrassia Citroën C3 WRC +40.3

3 E. Evans S. Martin Ford Fiesta WRC +1:05.6

4 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +1:18.4

5 T. Suninen M. Salminen Ford Fiesta WRC +1:24.6

6 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC +1:40.0

7 E. Lappi J. Ferm Citroën C3 WRC +2:09.1

8 S. Loeb D. Elena Hyundai i20 Coupe WRC +3:39.2

9 K. Meeke S. Marshall Toyota Yaris WRC +5:06.3

10 J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +6:44.6

2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών – Μετά τον 4ο γύρο

1 T. Neuville 82

2 S. Ogier 80

3 O. Tanak 77

4 E. Evans 43

5 K. Meeke 42

6 E. Lappi 26

7 S.Loeb 22

8 D. Sordo 16

9 J.M Latvala 15

10 T. Suninen 14

11 A. Mikkelsen 12

2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον 4ο γύρο

1 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 114

2 Citroën Total World Rally Team 102

3 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 98

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4 M-Sport Ford World Rally Team 70

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.