ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

MotoGP: Ο Α.Ρινς κέρδισε στην Αραγονία

MotoGP: Ο Α.Ρινς κέρδισε στην Αραγονία

Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας έφερε ο αγώνας του MotoGP στην Αραγονία, καθώς ο Άλεξ Ρινς κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Σε αντίθεση με τις δύο μέρες δοκιμών που υπήρχαν πάρα πολλές πτώσεις, στον αγώνα, δεν υπήρξαν ευτυχώς πτώσεις. Ο Fabio Quartararo ξεκίνησε από την pole position αλλά από την πρώτη κιόλας στροφή φάνηκε πως θα είχε μια δύσκολη μέρα.

Ο Franco Morbidelli ξεκινώντας από την 4η θέση πέρασε για λίγο στην κορυφή αλλά ανοίχτηκε πολύ στην έξοδο της πρώτης στροφής και άφησε στην κορυφή τον Maverick Vinales. Ο Ισπανός αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha ήταν πολύ κεφάτος και αισιόδοξος πριν την εκκίνηση. Σε αντίθεση με άλλους αγώνες έκανε καλή εκκίνηση και θα περίμενε κανείς πως αφού ξεκίνησε καλά, δύσκολα θα έχανε. Παρέμεινε στην κορυφή για 7 γύρους. Στην αρχή είχε πίσω τους άλλες δύο Yamaha που έδειξαν σε όλες τις δοκιμές πως ήταν πολύ δυνατές.

Ο Alex Rins με τη Suzuki έκανε φοβερή εκκίνηση και από τη 10η θέση βρέθηκε 5ος στην πρώτη στροφή. Στον 3ο κιόλας γύρο είχε ανέβει 3ος, δύο γύρους μετά ανέβηκε 2ος και στον 8ο γύρο ήταν 1ος! Πιο πίσω δίνονταν μάχες με τον Alex Μarquez να κερδίζει συνεχώς θέσεις. Θέσεις έχαναν όμως οι Crutchlow και Quartararo. Ο Joan Mir έκανε μέτρια εκκίνηση, δεν έχασε θέσεις αλλά δεν κέρδισε κιόλας. Στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό του και μετά τη μέση του αγώνα ήταν πίσω από τον Rins. Γνωρίζοντας καλά πως ο Mir είναι πολύ δυνατός στο τέλος του αγώνα, θα περίμενε κανείς πως θα πίεζε για τη νίκη.

Όμως ο Alex Marquez ήταν πιο δυνατός και ανέβηκε αυτός στη 2η θέση, με 5 γύρους να απομένουν για την καρό σημαία. Αμέσως μείωσε τη διαφορά από τον Rins και πίεσε για να περάσει στην κορυφή κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση. Όμως ένα γλίστρημα δύο γύρους πριν το τέλος, τον ανάγκασε να ελέγξει τον ενθουσιασμό του. Ο Alex Rins οδήγησε αλάνθαστα μέχρι το τέλος και πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος και 3η συνολικά στην καριέρα του και την πρώτη μέσα στην πατρίδα του. Έγινε ο 9ος διαφορετικός νικητής σε 10 αγώνες μέχρι στιγμής για τη φετινή χρονιά!

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Alex Marquez που πήρε το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του, αυτήν τη φορά σε στεγνή πίστα. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως χάρηκε πολύ το βάθρο στον προηγούμενο αγώνα αλλά ένα βάθρο στη βροχή δεν είναι πάντοτε αντιπροσωπευτικό της κατάστασης ενός αναβάτη και θα ήθελε πολύ κι ένα βάθρο στο στεγνό. Το κατάφερε στην Aragon και έδειξε πως αν πίεζε και δεν είχε ανάγκη το βάθρο, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Ξεκίνησε από την 11η θέση και τερμάτισε 2ος με διαφορά 263 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Joan Mir. Ο αναβάτης της Suzuki όχι απλά κατέκτησε το 5ο του βάθρο για φέτος αλλά με την παρουσία του σε αυτό συμπλήρωσε ένα ιστορικό βάθρο για τη Suzuki που είχε 20 χρόνια να δει αναβάτη της να κερδίζει και να έχει μαζί του στο βάθρο και τον άλλο αναβάτη της ομάδας. Πιο σημαντικό όμως από αυτό το στατιστικό στοιχείο, είναι πως ο Mir ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 121 βαθμούς αφήνοντας δεύτερο πλέον τον Quartararo με 115!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Maverick Vinales που δεν είχε απάντηση στο ρυθμό των τριών συμπατριωτών του που τερμάτισαν μπροστά του αλλά ήταν όμως η καλύτερη Yamaha. Ο Takaaki Nakagami πήρε μια άξια 5η θέση και ο Franco Morbidelli υποχώρησε στην 6η, στον τελευταίο γύρο. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso που σε ένα δύσκολο τριήμερο κατάφερε να είναι η καλύτερη Ducati, Cal Crutchlow που υποχώρησε από την 3η στην 8η θέση, Jack Miller και Johann Zarco.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύσκολο τριήμερο και για την KTM που είδε τον Brad Binder στην 11η θέση να είναι ο καλύτερος της αναβάτης. Την πιο δύσκολη μέρα όμως, είχε ο Fabio Quartararo που από την pole position υποχώρησε στη 18η θέση. Ο ίδιος είπε πριν τον αγώνα πως δε θα τον επηρεάσει ο μικροτραυματισμός του από την πτώση του Σαββάτου, εξάλλου μετά από αυτήν, κατέκτησε την pole position. Όμως, δε βρήκε ποτέ το ρυθμό του ενώ αν είχε πρόβλημα με τον τραυματισμό θα είχε εγκαταλείψει όταν βγήκε εκτός βαθμών. Έμεινε όμως μέσα στην πίστα, προσπαθώντας να βρει λύσεις και να συλλέξει στοιχεία για τον επόμενο αγώνα, το αμέσως ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.