ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Formula 1: Έκαναν… πατινάζ στην τουρκική πίστα – Ιστορική pole για τον Λ.Στρολ (φώτο)

Formula 1: Έκαναν… πατινάζ στην τουρκική πίστα – Ιστορική pole για τον Λ.Στρολ (φώτο)

Από την αρχή του τριημέρου έχουμε καταλάβει πως η τουρκική πίστα είναι… κάκιστη. Οι οδηγοί δυσκολεύονταν να κρατήσουν τα μονοθέσια εντός πίστα, ενώ δεν ήταν και λίγα τα αρνητικά σχόλια.

Στο ήδη δύσκολο έργο των οδηγών ήρθε να προστεθεί και η βροχή! Ο καιρός έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους οδηγούς χαρίζοντας μας βέβαια συναρπαστικές κατατακτήριες, αλλά βγάζοντας παράλληλα και στη φόρα τα πολλά προβλήματα της πίστας.

Ο Λανς Στρολ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κατατακτηρίων καθώς πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του, με την Racing Point γενικά να πανηγυρίζει έξαλλα μετά το τέλος, δεδομένου ότι και ο Σέρχιο Πέρες θα ξεκινήσει αύριο από την τρίτη θέση. Ανάμεσα τους μπήκε ο ταχύτατος Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… η βροχή και τα πολλά λάθη οδήγησαν στην κόκκινη σημαία στο Q1. Αφού κόπασε η βροχή και βγήκαν οι άνθρωποι της πίστας με… σκούπες για να την καθαρίσουν είχαμε επανεκκίνηση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ρομέν Γκροζάν βγήκε εκτός πίστας, αποτέλεσμα μία ακόμη κόκκινη σημαία.

Η βιασύνη των Τούρκων να επανεκκινήσουν άμεσα των αγώνα, εξαιτίας του κάκιστου φωτισμού που έχει η πίστα (αν νύχτωνε θα ήταν αδύνατο να έχουμε κατατακτήριες) οδήγησε στην επικίνδυνη απόφαση να βγουν έξω οι οδηγοί με τον γερανό να σηκώνει το μονοθέσιο του Γκροζάν. Μία ενέργεια πάρα πολύ επικίνδυνη αν αναλογιστούμε και τις πόσες εξόδους είχαν οι οδηγοί. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένα ατύχημα και οι κατατακτήριες συνεχίστηκαν κανονικά.

Αποκλείστηκε στο Q2 η Ferrari, χαμηλά και η Mercedes

Η Ferrari γι’ ακόμη μία φορά έμεινε εκτός Q3 με τον Φέτελ να ξεκινάει αύριο 12ος και τον Λεκλέρκ 14ος. Αντίθετα έκπληξη προκαλεί πως στο Q3 πέρασαν και οι δύο Άλφα Ρομέο με τον Ραικόνεν να ξεκινάει τελικά 8ος και τον Τζιοβινάτσι 10ος. Οι Red Bull ήταν οι ταχύτερες (ο Φερστάπεν κυρίως) καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, όμως στο Q3 οι Racing Point έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά στον Πέρες, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον «σωστό» δρόμο στις ομάδες.

Τα ενδιάμεσα ελαστικά άλλαξαν το «παιχνίδι» με τον Στρολ να κάνει τον ταχύτερο χρόνο, τον Φερστάπεν να τον ακολουθεί και τον Πέρες να είναι τρίτος.

Τέταρτη η έτερη Red Bull του Άλμπον, ενώ ο Χάμιλτον θα ξεκινήσει 6ος και ο Μπότας 9ος.

Αναλυτικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.