ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

WRC: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σ.Οζιέ – Για 7η φορά τα τελευταία 8 χρόνια! (φώτο)

WRC: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σ.Οζιέ – Για 7η φορά τα τελευταία 8 χρόνια! (φώτο)

Ο Σεμπαρσιάν Οζιέ κέρδισε στη Μόντσα και πανηγύρισε τον τίτλο στο WRC. Ο Γάλλος οδηγός της Toyote κυνηγάει πλέον το ρεκόρ του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Το έβδομο πρωτάθλημα στο WRC την τελευταία οκταετία πανηγυρίζει από σήμερα ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο 36χρονος οδηγός της Toyota κατέκτησε την 1η θέση στο ράλι της Μόντσα στην Ιταλία, που είναι η 49η συνολικά νίκη του στη σπουδαία καριέρα του, αφήνοντας πίσω του τον περσινό πρωταθλητή Εσθονό, Οτ Τάνακ (Hyundai) και τον Ισπανό, Ντάνι Σόρντο (Hyundai).

Ο αγώνας ήταν ο 7ος και τελευταίος της φετινής σεζόν, με τον Γάλλο να «κλέβει» τον τίτλο από τον ομόσταβλό του Έλφιν Έβανς που δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω προβλήματος στο όχημα του.

Ο Έβανς, που πριν από το ράλι στη Μόντσα προπορευόταν στη βαθμολογία, ήθελε να γίνει ο τρίτος Βρετανός και πρώτος Ουαλός, που κατακτά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, μετά τον αείμνηστο Κόλιν ΜακΡέι το 1995 και τον Ρίτσαρντ Μπερνς το 2001.

Ο Οζιέ έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους με τη Volkswagen (2013-2016) και δύο με τη Ford (2017, 2018). Ο Γάλλος μαζί με τον θρυλικό Φινλανδό οδηγό, Γιούχα Κακούνεν, είναι οι δύο οδηγοί, που έχουν κατακτήσει τίτλο με τρεις διαφορετικές ομάδες, ενώ με τους επτά τίτλους του πλησίασε τον συμπατριώτη του, Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος έχει κατακτήσει εννιά φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.