Ανακατατάξεις στην F1 ενόψει της νέας σεζόν – Αναλυτικά οι οδηγοί κάθε ομάδας

Ανακατατάξεις στην F1 ενόψει της νέας σεζόν – Αναλυτικά οι οδηγοί κάθε ομάδας

Οι ρυθμοί των ομάδων της Formula 1 θυμίζουν κατά πολύ την ταχύτητα των μονοθέσιων, καθώς πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η προηγούμενη σεζόν οι κατασκευαστές έχουν ήδη δημιουργήσει τις δυάδες τους για τη νέα χρονιά.

Ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, ένας από τους οδηγούς που ξεχώρισαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή βρήκε στέγη καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Red Bull αντί του Αλεξάντερ Αλμπον, ο οποίος υποβιβάζεται σε τρίτος οδηγός της εταιρείας. Ο Πέρες ήταν ο μοναδικός οδηγός μαζί με τον Πιερ Γκασλί που κέρδισαν αγώνα δίχως να οδηγούν Mercedes (13 νίκες σε 17 γκραν πρι) ή Red Bull (δύο νίκες με τον Μαξ Φερστάπεν).

Μολονότι μάλιστα τερμάτισε τέταρτος στη γενική κατάταξη πίσω απ’ τον Φερστάπεν και πολύ πιο ψηλά από τον ομόσταβλό του στη Racing Point, Λανς Στρολ (με διαφορά 50 βαθμών), το συμβόλαιο του Πέρες δεν ανανεώθηκε με την εταιρεία που από τη νέα σεζόν θα φέρει το όνομα της Aston Martin. Αντιθέτως, ο Στρολ, ο οποίος έκανε καλή σεζόν αλλά όχι καλύτερη απ’ το Πέρες, θα παραμείνει κυρίως διότι ο πατέρας του Λόρενς Στρολ είναι ο βασικός χρηματοδότης.

Με την ανακοίνωση της μεταγραφής του Πέρες στη Red Bull αλλά και του 20χρονου Ιάπωνα Γιούκι Τσουνόντα (από τη Formula 2) στην Alpha Tauri αντί του Ντάνιελ Κβίατ, απομένει πλέον να ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της συμφωνίας του παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes για να καλυφθούν και οι 20 θέσεις των οδηγών της επόμενης σεζόν. Ο πολυνίκης πιλότος δεν σκοπεύει να μετακομίσει πουθενά αλλού, ούτε βεβαίως και η γερμανική ομάδα να τον χάσει από κοντά της. Και είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν να οδηγεί τη Mercedes με στόχο την… αιωνιότητα των οχτώ παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Οι οδηγοί της νέας σεζόν

MERCEDES: Λιούις Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας

RED BULL RACING: Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες

RENAULT (ALPINE F1 TEAM): Φερνάντο Αλόνσο, Σεμπαστιάν Οκόν

ALFA ROMEO RACING: Κίμι Ράικονεν, Αντόνιο Τζιοβινάτζι

FERRARI: Σαρλ Λεκλέρ, Κάρλος Σάινθ

MCLAREN: Ντάνιελ Ρικιάρντο, Λάντο Νόρις

ASTON MARTIN (πρώην RACING POINT): Σεμπάστιαν Φέτελ, Λανς Στρολ

ALPHA TAURI: Πιερ Γκασλί, Γιούκι Τσουνόντα

WILLIAMS: Τζορτζ Ράσελ, Νίκολας Λατιφί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

HAAS: Νικίτα Μάζεπιν, Μικ Σουμάχερ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.