Μέχρι το 2025 η Volvo θέτει στόχο το 50% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μέχρι το 2025 η Volvo θέτει στόχο το 50% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το σχέδιο της Volvo είναι αρκετά φιλόδοξο. Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έως το 2025, τα μισά από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει θα είναι ηλεκτρικά. Βέβαια από το 2017 η Volvo είχε εκδηλώσει αυτή την επιθυμία της.

Το 2019 όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει θα είναι διαθέσιμα και σε υβριδικές, plug-in υβριδικές ή πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Volvo Cars επισφράγισε συμβολικά την ηγετική θέση της στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, εκθέτοντας μόνο plug-in υβριδικά μοντέλα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία εμφανίζεται σε μια έκθεση αυτοκινήτου έχοντας αποκλειστικά plug-in υβριδικά οχήματα στο stand της.

“Το περασμένο έτος δεσμευτήκαμε στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, προετοιμαζόμενοι για την εποχή μετά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης”, δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. “Σήμερα ενισχύουμε και επεκτείνουμε αυτή τη δέσμευση στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα”.

Παράλληλα, σε μια ακόμη πρεμιέρα, η Volvo παρουσίασε στο κοινό την Τ5 plug-in υβριδική έκδοση του νέου XC40, που μαζί με τα XC60 και XC90 συμπληρώνει την πλήρη γκάμα των SUV της.

Το νέο XC40 κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο του Aυτοκινήτου της Xρονιάς 2018, ενώ οι παραγγελίες που έχει δεχθεί η Volvo, από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στα τέλη του 2017, υπερβαίνουν ήδη τις 60.000 παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.