ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η Tesla διεισδύει στην τουρκική αγορά

Η Tesla διεισδύει στην τουρκική αγορά

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla φέτος θα διεισδύσει στην τουρκική αγορά.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ μέσω Twitter είπε ότι φέτος αναμένεται η Tesla να διεισδύσει στην τουρκική αγορά.

“Btw, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε την Tesla στην Τουρκία αργότερα αυτό το έτος”, είπε ο Elon Musk σε ένα σχόλιο στο λογαριασμό του στο Twitter.

“Αγαπώ τη χώρα σας και θα είμαι εκεί προσωπικά για το λανσάρισμα”, πρόσθεσε.

Η εταιρεία παρήγαγε περισσότερα από 300.000 ηλεκτρικά οχήματα από τον Φεβρουάριο.

Το μοντέλο S , είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο του, από το οποίο έχουν πουληθεί πάνω από 200.000 μέχρι στιγμής και ήταν το ηλεκτρικό όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2015 και το 2016.

Η εταιρία κυκλοφόρησε δύο ακόμα μοντέλα – το μοντέλο X SUV και το μοντέλο 3 sedan – τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2017, αντίστοιχα.

Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε επίσης το ηλεκτρικό φορτηγό της, το Tesla Semi.

Η Τουρκία είχε συνολικά σχεδόν 12,2 εκατομμύρια καταγεγραμμένα αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TÜİK).

Υπάρχουν 729.500 νέες εγγραφές επιβατικών αυτοκινήτων στην Τουρκία πέρυσι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, σε σύγκριση με 15,1 εκατομμύρια στην ΕΕ.

Ενώ η Τουρκία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να παρέχουν κάποια ανακούφιση για την κατανάλωση βενζίνης.

Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες ιδιοκτήτες Tesla στην Τουρκία , οι οποίοι παραγγέλνουν τα αυτοκίνητα από το εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο μικρός αριθμός σταθμών φόρτισης και οι περιορισμένες υπηρεσίες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.