ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλο χτύπημα για την Toyota το πρόβλημα με τα υβριδικά Prius

Μεγάλο χτύπημα για την Toyota το πρόβλημα με τα υβριδικά Prius

Μπορεί να δείχνουν ψύχραιμοι οι γιαπωνέζοι αλλά στην πραγματικότητα βράζουν στο ζουμί τους.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να τους βγάζουν κόκκινη κάρτα οι Αμερικάνοι και να αναγκάζονται από μόνοι τους να δέχονται το πρόβλημα που έχουν τα δικά τους υβριδικά αυτοκίνητα.

Η Toyota κανένας δεν αμφισβητεί ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρίες. Όμως πάντα κάτι συμβαίνει και το κύρος της Toyota δέχεται ισχυρά χτυπήματα αξιοπιστίας.

Το πρόβλημα αφορά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία από τον Ιούνιο 2015 ως τον Μάιο 2018 και σε αυτά περιλαμβάνεται η ηλεκτρική έκδοση του Prius καθώς και το μοντέλο C-HR crossover SUV που πωλούνται στην Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Αυστραλία και σε άλλες χώρες.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε την ανάκληση περίπου 1,03 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της γιατί όπως φαίνεται ένα πρόβλημα με την καλωδίωση του κινητήρα, μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Σίγουρα υπήρχαν περιπτώσεις με βραχυκύκλωμα. Και σίγουρα αυτό προκάλεσε γενικότερη ανησυχία. Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει και το βενζινοκίνητο υβριδικό της μοντέλου Prius στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Σχεδόν οι μισές ανακλήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιαπωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota Ζαν-Ιβ Ζολ. Μόνο το μοντέλο Prius θα ανακληθεί στις ΗΠΑ, όπου οι ανακλήσεις αφορούν 192.000 οχήματα, είπε ο εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.