Το Leon έφτασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις από το λανσάρισμα του το 2012

Το Leon έφτασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις από το λανσάρισμα του το 2012

Η τρίτη γενιά SEAT Leon έφτασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις από το λανσάρισμα της, το 2012. Το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο SEAT Leon παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2012. Χάρη στο “formula Leon”, με βάση τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα, το Leon έγινε το πιο διαδεδομένο μοντέλο της γκάμας SEAT, ξεπερνώντας την επικράτηση του Ibiza επί 30 χρόνια.

Για την ιστορία η 1η γενιά SEAT Leon ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1999. Φέτος γιορτάζει την 20ή επέτειο της.

Το SEAT Leon 3ης γενιάς είναι σχεδιασμένο, ανεπτυγμένο και παραγόμενο στο Martorell. Κατασκευάζεται επάνω στην πλατφόρμα MQB (Modular Quer Baukasten) από την αρχή της παραγωγής της. Η πλατφόρμα αυτή περιελάμβανε μία επένδυση 800 εκατομμυρίων ευρώ την εποχή του λανσαρίσματος και αποτελούσε ένα πρωτοφανές άλμα από τεχνολογικής άποψης.

Με το Leon, η ποιότητα της παραγωγής βελτιώθηκε στο υπέρτατο βαθμό σύμφωνα με τα πρότυπα του Ομίλου και δημιούργησε 1.600 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και περισσότερες από 6.000 στη βοηθητική βιομηχανία.

Το Leon ήταν το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του με προσωπικότητα και sport χαρακτηριστικά. Η σταδιακή εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών όπως το SEAT Full Link και πιο πρόσφατα του ψηφιακού ταμπλώ και του ασύρματου φορτιστή, προσέφεραν στους πελάτες συνδεσιμότητα και λειτουργικότητα μέσα στο όχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά η SEAT παρουσίασε αυτό το compact μοντέλο στην αγορά, σε τρεις τύπους αμαξώματος: τρίθυρο, πεντάθυρο και station wagon το οποίο αργότερα ενώθηκε με την έκδοση X-PERIENCE. Το SEAT Leon διατίθεται πλέον στις εκδόσεις 5d και Sportourer ST, βενζίνη, diesel και φυσικό αέριο καθώς και στην έκδοση CUPRA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.