ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΣΕΑΑ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις υβριδικών – Πτώση για τα καινούρια αυτοκίνητα

ΣΕΑΑ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις υβριδικών – Πτώση για τα καινούρια αυτοκίνητα

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ανακοίνωσε πως σημειώθηκε πτώση της τάξης του 37,2% στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούνιο, εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΑΑ, πωλήθηκαν συνολικά 8.249 οχήματα, πολύ λιγότερα από τα 13.133 τον Ιούνιο του 2019, απόρροια της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού. Από την αρχή του έτους η πτώση ανέρχεται στο 44,2%, με συνολικά 36.570 ταξινομήσεις.

Η κατηγορία Β συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αγοραστών, καθώς κατέλαβε το 46,2% των συνολικών πωλήσεων, με τα SUV να κερδίζουν το 17,9%. Η αμέσως επόμενη κατηγορία ήταν η C, με συνολικές πωλήσεις 39,3%, με τα SUV σε αυτή την κατηγορία να καταλαμβάνει το 23,6%.

Τα βενζινοκίνητα οχήματα πήραν τη μερίδα του λέοντος των αγοραστών, κερδίζοντας το 56,2% των συνολικών πωλήσεων και ακολούθησαν τα πετρελαιοκίνητα με 28,4%.

Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων σημείωσαν, από την πλευρά τους, τα υβριδικά οχήματα. Οι συνολικές πωλήσεις έφθασαν σε ποσοστό 12,6%. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «άγγιξαν» το 1%, με τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο να είναι στο 1,6%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, μικρή πτώση των πωλήσεων σημείωσε η κατηγορία των καινούριων φορτηγών με 3,4% (786 μονάδες), όπως και τα καινούρια δίκυκλα με πτώση 4,1% (4.889 μονάδες). Πτώση 58,7% σημείωσαν και οι πωλήσεις καινούριων λεωφορείων, καθώς πουλήθηκαν μόλις 19 αντί 46 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.