Η Ferrari 488 Challenge στο τελικό στάδιο δοκιμών – Αποτελεί πρόδρομο για την Speciale έκδοση του μοντέλου παραγωγής (βίντεο)

Η Ferrari 488 Challenge στο τελικό στάδιο δοκιμών – Αποτελεί πρόδρομο για την Speciale έκδοση του μοντέλου παραγωγής (βίντεο)

Η Ferrari έχει ήδη ετοιμάσει την αγωνιστική 488 προδιαγραφών GT3 και GTE, τα αυτοκίνητα έτρεξαν στο φετινό LeMans και στο πρωτάθλημα ALMS. Αλλά για να συμπληρωθεί η γκάμα των αγωνιστικών GT θα πρέπει να ανανεωθεί και το αυτοκίνητο του Ferrari Challenge, το οποίο και το 2016 έγινε με την 458, η όποια όμως δεν υφίσταται πλέον ως μοντέλο παραγωγής.

Το πρωτότυπο εντοπίστηκε σε δοκιμές στη Monza δύο φορές. Το παράδοξο είναι ότι την πρώτη φορά ήταν ακάλυπτο, στο φυσικό του κόκκινο χρώμα, ενώ την δεύτερη φορά εμφανίστηκε καμουφλαρισμένο. Από τον Ιούλιο που είχε τραβηχτεί το πρώτο video, το αυτοκίνητο φαίνεται να έχει αρκετές αλλαγές. Η εξάτμιση ακούγεται περισσότερο και τα αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν  πιο σύνθετη σχεδίαση, ειδικά μπροστά. Ίσως η συγκεκριμένη δοκιμή να αφορούσε το αεροδυναμικό set up του εμπρός μέρους, αφού πίσω η σχεδίαση των επιμέρους τμημάτων δείχνει σε αυτή τη φάση απλούστερη.

Highlight είναι φυσικά οι πυρακτωμένοι δίσκοι των φρένων, που προσθέτουν λίγο δράμα και ένταση στην εικόνα. Αν η Ferrari ακολουθήσει την ίδια πρακτική, το αγωνιστικό του ενιαίου είναι ο πρόδρομος για την ειδική έκδοση του μοντέλου παραγωγής. Στην περίπτωση της 360 ήταν η Challenge Stradale, την 430 την είπαν Scuderia και το διακριτικό της κορυφαίας 458 ήταν το Challenge. Πως θα ονομάσουν άραγε την 488; Ελάχιστη σημασία έχει. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ferrari ότι θα είναι ακόμη καλύτερη και πιο συναρπαστική από την έτσι κι αλλιώς συγκλονιστική 488.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.