ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο πρωταθλητής του MotoGP Jorge Lorenzo μέσα σε ένα μονοθέσιο Mercedes W05 της Formula 1 (βίντεο)

Ο πρωταθλητής του MotoGP Jorge Lorenzo μέσα σε ένα μονοθέσιο Mercedes W05 της Formula 1 (βίντεο)

Ο Ισπανός παγκόσμιος πολυπρωταθλητής μοτοσικλέτας, Jorge Lorenzo, δοκίμασε πρόσφατα για πρώτη φορά μονοθέσιο της Formula 1, όταν κάθισε στο κόκπιτ της Mercedes W05 του 2014 και γύρισε την πίστα του Silverstone.

Ο Lorenzo πήρε προηγουμένως λεπτομερείς οδηγίες από τους ανθρώπους της ομάδας και οδήγησε στον προσομοιωτή ώστε να εγκλιματιστεί στο άγνωστο γι’ αυτόν τετράτροχο περιβάλλον και να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει στο Silverstone.

Αναμενόμενα ήταν επιφυλακτικός στους πρώτους γύρους της πίστας, πράγμα που εκτίμησε η ομάδα. Σιγά-σιγά όμως ένιωσε πιο άνετα και αύξησε ρυθμό, σημειώνοντας χρόνο γύρου 50,4” στη μικρή διάταξη της πίστας. Οι άνθρωποι της Mercedes χαρακτήρισαν την επίδοση αυτή πολύ ανταγωνιστική.

«Η ταχύτητα είναι εντυπωσιακή και η δύναμη στις ευθείες απίστευτη», δήλωσε μετά ο Lorenzo. «Ακόμη και στις πιο αργές στροφές η πρόσφυση είναι απίθανη. Μια στροφή που δείχνει γρήγορη πάνω στη μοτοσικλέτα, στην πραγματικότητα είναι μια αργή στροφή με το αυτοκίνητο».

Ο Ισπανός δήλωσε ότι η οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula 1 ήταν γι’ αυτόν όνειρο ζωής. Δεν φαίνεται όμως προς το παρόν να έχει σχέδια να μεταπηδήσει από τους δύο στους τέσσερις τροχούς. Άλλωστε έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση: να πάρει του χρόνου νίκες με την Ducati, κάτι που ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Valentino Rossi, δεν είχε καταφέρει τη διετία 2011-2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.