ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο απίθανος ήχος του αγωνιστικού NSX GT3 που βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης στη Φλόριντα (βίντεο)

Ο απίθανος ήχος του αγωνιστικού NSX GT3 που βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης στη Φλόριντα (βίντεο)

Το νέο NSX GT3, το αγωνιστικό της Honda (Acura) στην κορυφαία κατηγορία αυτοκινήτων Τουρισμού, θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Και δοκιμάζεται πυρετωδώς για αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Εκτός του ότι δείχνει υπέροχα άγριο, ντυμένο με γυμνό άβαφο ανθρακόνημα, το αγωνιστικό NSX ακούγεται υπέροχα. Εδώ βλέπουμε ένα in-car video με τον Ozz Negri στο τιμόνι. Εκτός από τον τρόπο που επιταχύνει και τον ήχο, παίρνουμε και μία πολύ εικόνα από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εσωτερικό μιας πραγματικής πολεμικής μηχανής την ώρα που «επιχειρεί».

Το αγωνιστικό NSX βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής, πλήρη δοκιμή του οποίου είχαμε παρουσιάσει ΕΔΩ. Σε αντίθεση με το αυτοκίνητο δρόμου το οποίο είναι 4κίνητο και υβριδικό, εδώ οι ηλεκτρικοί κινητήρες των εμπρός τροχών έχουν καταργηθεί. Η κίνηση μεταδίδεται μόνο πίσω και η ισχύς παρέχεται από τον V6 biturbo. Το μπλοκ, ο στρόφαλος, τα πιστόνια, αλλά και το σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ είναι ίδια με το αυτοκίνητο παραγωγής.

Στην αγορά η Honda τοποθετεί το NSX κόντρα στην Porsche 911. Και δεν έχει κρύψει ότι έχει χρησιμοποιήσει την Ferrari 458 ως σημείο αναφοράς στην εξέλιξη, όπως και άλλα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού. Μάλιστα είχαν αγοράσει μία Porsche 911 GT3 για αυτό το σκοπό. Και είχε προκύψει εκείνη η σπαρταριστή ιστορία με το σημείωμα όταν την είχαν πάει για service.

Στους αγώνες το NSX θα βρει και πάλι μπροστά του την κεντρομήχανη πλέον Porsche 911 RSR. Η οποία ομολογουμένως ακούγεται περισσότερο. Εδώ που τα λέμε δηλαδή, ίσως αυτό το in-car video είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ακούσει κανείς τον ήχο του NSX GT3. Γιατί όταν θα βρεθεί στην πίστα, μαζί με τις 911 και τις ακόμη πιο βροντόφωνες Corvette μάλλον ο biturbo V6 θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει.   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.