ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δοκιμή του νέου Peugeot 3008 στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής

Δοκιμή του νέου Peugeot 3008 στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής

Η Peugeot με το ολοκαίνουργιο 3008 έβαλε στην αγορά ένα ανατρεπτικό SUV που θα προτιμηθεί κυρίως από απαιτητικούς οικογενειάρχες. Το δοκιμάσαμε τις ημέρες που χιόνιζε στην Αθήνα και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε πως λειτουργεί στην πράξη και όχι στα λόγια η πρόσφυση των τροχών μέσω των πέντε προγραμμάτων που έχει στο στάνταρ εξοπλισμό το νέο 3008. 

Πριν πάμε όμως εκεί, ας δούμε λίγο το αυτοκίνητο το οποίο  κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, στο εργοστάσιο Sochaux. Τα μηχανικά σύνολα  προέρχονται από τα εργοστάσια Trémery και Douvrin. Με δύο λόγια το 3008 έχει την ετικέτα γνησιότητας «Origine France Garantie». Το νέο PEUGEOT 3008 βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 που διασφαλίζει μειωμένο απόβαρο έως 100 κιλά μειώνοντας έτσι την εκπομπή ρύπων αλλά και την κατανάλωση καυσίμου.

Η αεροδυναμική σχεδίαση και οι βελτιστοποιημένες εξωτερικές διαστάσεις έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο συντελεστής αεροδυναμικής είναι CxA: 0,76 m2. Το μήκος είναι 4,45 μέτρα (8 επιπλέον εκατοστά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά). Το μεγαλύτερο μεταξόνιο (+ 62 χλστ) φτάνει τα 2.675 χλστ. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερος χώρος για τους επιβάτες. Το πλάτος είναι 1,84 μέτρα και  το ύψος έχει διατηρηθεί στα 1,62 μέτρα. Αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών που φτάνει έως τα 1.482 dm3 VDA (1.670l)!

Επιβλητικό το 3008

Παρά τον όγκο του ,σε μαγνητίζει. Έχει το σωστό ντηζάιν, εξοπλισμένο με την καλύτερη τεχνογνωσία, το φούλ   εξοπλισμό ενώ πάνω από όλα εγγυάται σ αυτό που ζητούν όλοι οι αυτοκινητιστές. Την ασφάλεια. 

Πάνω από όλα είναι ευρύχωρο. Άνετα ταξιδεύουν και οι πέντε επιβάτες ενώ άπλετος είναι και ο χώρος των αποσκευών που φθάνει τα 520 λίτρα και τα 1.580 λίτρα όταν αναδιπλωθεί η πίσω σειρά καθισμάτων! Είναι πληθωρικό με το κάθετο εμπρός τμήμα, το μακρύ και οριζόντιο καπό, τις μεγάλες προστατευτικές επιφάνειες.

Έχει μεγάλους τροχούς και αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (219mm) για εύκολα περάσματα σε δρόμους χωρίς άσφαλτο. Δηλαδή εξερευνήσεις σε χωματόδρομους. Παρά το γεγονός ότι έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, δεν προβληματισθήκαμε στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής γύρω από την Πεντέλη και το Διόνυσο.

Περάσαμε όταν φυσικά το επέτρεψε η Τροχαία αλλά ωστόσο τα ελαστικά  M+S και το σύστημα με τα πέντε προγράμματα έκαναν  σωστή δουλειά. Θέλαμε να δούμε στην πράξη πως λειτουργεί το «Grip Control 2ης γενιάς» που είναι στάνταρ για την ελληνική αγορά ,από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού (Active). 

Στο δρόμο πατάει καλά. Ο οδηγός έχει πολύ καλή αίσθηση του τιμονιού ενώ άμεση είναι η ανταπόκριση του πεντάλ του γκαζιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα: now24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.