ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Δοκιμές παθητικής ασφάλειας του νέου Volvo XC60

Βίντεο: Δοκιμές παθητικής ασφάλειας του νέου Volvo XC60

Η Volvo έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με την κορυφαία ασφάλεια. Πίσω από αυτό το κατόρθωμα όμως κρύβεται σκληρή κι επίμονη δουλειά που περιλαμβάνει σχεδόν ατελείωτες ώρες μελέτης και δοκιμών κάτω από όλες τις συνθήκες.

Ένα μέρος αυτών των δοκιμών δείχνουν τα τρία video που ακολουθούν. Πρόκειται για μερικές από τις εσωτερικές δοκιμές πρόσκρουσης του νέου XC60, οι οποίες έγιναν προκειμένου το νέο μοντέλο να διαπρέψει όταν έρθει η ώρα της αξιολόγησης από τους επίσημους φορείς EuroNCAP και IIHS.

Το πρώτο video αποτυπώνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στη μετωπική πρόσκρουση με 56 km/h σε σταθερό εμπόδιο μηδενικής παραμόρφωσης. Το δεύτερο δείχνει πλαγιομετωπική πρόσκρουση με 64 km/h σε επίσης μη παραμορφώσιμη επιφάνεια με επικάλυψη 25% στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Είναι μια διαδικασία που έχει δυσκολέψει πολλά μοντέλα.

Το τρίτο video δείχνει τη δοκιμή ανατροπής του XC60, όπου το αυτοκίνητο «απογειώνεται» από μια πλατφόρμα με 48 km/h. Με τη δοκιμή αυτή αξιολογείται όχι μόνο η δομή του αμαξώματος αλλά και η αποτελεσματικότητα των συστημάτων συγκράτησης των επιβατών.

Προφανώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των δοκιμών, όμως είναι φανερή η καλή συμπεριφορά του αμαξώματος που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα συστήματα φέρνει το Vision 2020 της Volvo πιο κοντά.

Πρόκειται για το όραμά της να εξελίξει τόσο πολύ τα αυτοκίνητα και τις τεχνολογίες της στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε από το 2020 κι έπειτα να μη χάνεται καμία ανθρώπινη ζωή μέσα σε ένα Volvo.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Αργύρης Τούντας, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.