ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Nissan Patrol 2.000 ίππων: Ένα τόσο γρήγορο 4χ4 που στη μέση του drag strip του φεύγει η πόρτα από τον αέρα (βίντεο)

Nissan Patrol 2.000 ίππων: Ένα τόσο γρήγορο 4χ4 που στη μέση του drag strip του φεύγει η πόρτα από τον αέρα (βίντεο)

Ξέρουμε όλοι το Nissan Patrol ως ένα μεγάλο, σκληροτράχηλο 4×4, φτιαγμένο για να τραβάει σκάφη, να βουτάει σε λάσπες και να σκαρφαλώνει αμμόλοφους στην έρημο.

Όμως τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι βελτιωτές μετατρέπουν τα Patrol με στόχο την ταχύτητα σε άσφαλτο αντί σε λάσπη ή άμμο. Αυτό το συγκεκριμένο έχει πάνω από 2.000 άλογα και περνάει τα 200 mph (320 km/h) στο μισό μίλι (0-805 m). Και θυμίζουμε ότι ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα παραδοσιακό τζιπ.

Όμως σήμερα απέχει πολύ από το αυτοκίνητο που βγήκε από την έκθεση. Πρώτα απ’ όλα έχει έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης με ένα θηριώδες τούρμπο της θρυλικής αμερικάνικης Precision Turbo & Engine που έχει ετοιμάσει πολλά αγωνιστικά των ρεκόρ. Το Patrol έχει επίσης φαρδύτερα μετατρόχια, (λίγο) χαμηλωμένη ανάρτηση και είναι εντελώς γδυμένο, με πόρτες από πολυεστέρα και προφυλακτήρα από ανθρακόνημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τζιπ μακράν ταχύτερο στην επιτάχυνση από οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής, ακόμα κι από την τελευταία Porsche 911 Turbo S ή το Tesla Model S P100D που κατέχουν τα ρεκόρ.

Βέβαια, υπάρχουν κι άλλα ακραία Patrol, όπως το κοντό που έριξε σε Porsche 918 Spyder, σε επεισόδιο του The Grand Tour, στο Dubai.

To παρακάτω on-board video μας δίνει μια ιδέα του πόσο άγριο είναι στην οδήγηση ένα τέτοιο τέρας που ξεπερνάει τα 300 km/h στο drag strip. Ο οδηγός μετά βίας το κρατάει στην ευθεία στο ξεκίνημα και αλλάζει τις ταχύτητες στο σειριακό κιβώτιο σαν να ζεματάει ο λεβιές!

Το κλου είναι όμως όταν το Patrol πλησιάζει να καλύψει το 800άρι, που ξαφνικά βλέπεις να μπαίνει φως από δεξιά και τον οδηγό να κοιτάζει προς τα εκεί απορημένος. Από την (υπο)πίεση του αέρα έχει φύγει η πόρτα του συνοδηγού, αφήνοντας μια τρύπα να χάσκει στην καμπίνα!

Αυτό όμως δεν εμπόδισε το «τζιπ» να πετύχει ταχύτητα εξόδου στο μισό μίλι 333,82 km/h, που στο video αναφέρεται ως παγκόσμιο ρεκόρ!

Το νούμερο εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο αν σκεφτείς πως το πέτυχε ένα (πρώην) «πλοίο της ερήμου»!…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.