ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

GP Ισπανίας: Μπροστά με διαφορά οι Mercedes στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά

GP Ισπανίας: Μπροστά με διαφορά οι Mercedes στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά

Mercedes AMG κυριάρχησε πλήρως στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πίστα της Βαρκελώνης, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.21.521, επίδοση που ήρθε χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli.

O Βρετανός ήταν μόλις 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του, Valtteri Bottas.

Τα δύο ασημί βέλη, που φέρουν αρκετά καινοτόμο διάταξη πτερυγίων στην πρόσθια αεροτομή, ήταν ταχύτερα και στα πρώτα στάδια της 90λεπτης διαδικασίας, όταν χρησιμοποιήθηκε η σκληρή γόμα. Εκεί ο Hamilton είχε προβάδισμα 89 χιλιοστών. Γενικά ήταν μία εξαιρετική περίοδος για τη γερμανική ομάδα, την ώρα που ανταγωνισμός είχε προβλήματα.

Οι Ferrari ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά, με τον Kimi Raikkonen τρίτο στην κατάταξη και τον τέταρτο Sebastian Vettel να σταματάει στην άκρη του pit lane με τη συμπλήρωση μίας ώρας, διαμαρτυρόμενος για δυσλειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων της SF70H. Ακολούθησαν οι δύο Red Bull, χωρίς όμως σημάδια εντυπωσιακής βελτίωσης σε σχέση με τους πρώτους τέσσερις αγώνες.

Μία από τα ίδια για τη McLaren, με τις προσπάθειες του Fernando Alonso να ολοκληρώνονται πριν καλά-καλά αρχίσουν, με καπνό να βγαίνει από την υβριδική μηχανή της Honda προσεγγίζοντας τη στροφή 3 του σιρκουί του Μονμελό. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, αιτία ήταν η διαρροή λαδιού και δουλεύουν πυρετωδώς για να βάλουν νέα μονάδα ισχύος για το FP2. Με το πλάι ο Χάμιλτον στην έξοδο της στροφή 13

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Haas με τους οδηγούς της στις θέσεις 7 και 8, αν και ο Romain Grosjean κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκε στην άκρη της πίστας στη στροφή 4. Προβλήματα και για τον Sergey Sirotkin, που πήρε για το FP1 τη θέση του Jolyon Palmer. Αυτή τη φορά ο Ρώσος οδήγησε περισσότερο απ’ ότι στο Σότσι και πρόλαβε να ολοκληρώσει 10 γύρους προτού τεθεί νοκ άουτ λόγω διαρροής υγρών.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: sport24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.